Zapečeno karfiol u rerni
Sastojci:
1 Karfiol srednje veličine ili 2 mala
Prezle,vegeta ili začinska so po izboru
Crvena paprika
Biber po ukusu
1-2 Jajeta(zavisi koliko imate karfiola
2,2,5dl Kisele pavlake(i ovo zavisi od količine karfiola,a kod nas kući svi vole da bude dosta preliva)
150 gr Tvrdog sira
Priprema:
Karfiol razdvojiti na cvetove(naravno operite ih),zatim ih spustite u posoljenu (začinjenu)kipuću vodu.Barite ih oko 10 minuta.Gotovo je kada možete viljuškom da probodete drškicu,a ne raspada se.Dno vatrostalne posude odgovarajuće veličine pospite prezlom u tankom dloju.Treba je tek toliko da upije višsk tečnosti.Obareni karfiol spuštajte na prezlu.Lako deluje kao da će se prezla mestimično raskvasiti,a mestimično ostati podpuno suvo,ništa ne brinite,kad dođe preliv,sve će biti odlično.Za preliv dobro izmutiti pavlaku,jaje,začine(začinsku so,biber).Svaki karfiol zasecite kašikom kako bi preliv mogao svugde da dospe.Tako ćete dobiti pun ukus svakog zalogaja(Znam da je lepše da cvetovi karfiola ostanu ucelo,ali je ovako daleko ukusnije).Ravnomerno kašikom rasporedite preliv od pavlake preko cvetova karfiola.Nakrupno izrendati tvrd sir preko karfiola i u tankom sloju prezlom,zatim malo začinite crvfnom paprikom.Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta dok preliv ne dobije zlatnu boju.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment