Sastojci:
600 gr Mlevene junetine ili piletine
2 Manje glavice sitno seckanog crnog luka
2-3 Čena belog luka,2 jaja
Seckani korijander ili peršun
Malo začina i soli
1 Kašičica bibera
200-250 gr Prezli
Prijatno😘
Sastojci: 225 g Šećera 400 g Brašna Kašičica praška za pecivo Malo soli 225 g Hladnog maslaca (narezanog na kockice) 1 Jaje 1 Kašičica ekstrakta od vanile 400 g Kupina Sok od pola limuna 4 Kašičice gustina Priprema: Za nadev pomešati kupine,šećer,sok od limuna i gustin,te mešati dok se ne napravi smesa.Za prhko testo potrebno je u većoj posudi promešati šećer,brašno,prašak za pecivo i so.Zatim dodati hladan maslac,jaje i ekstrakt od vanile.Viljuškom sve dobro sjediniti da testo bude mrvičasto.Malo više od pola testa ubaciti u pleh koji je predhodno premazan maslacem.Zatim preko staviti nadev i preostali deo testa.Peći kolač 45 minuta na 190 stepeni.Kolač podpuno ohladiti pre sečenja. Prijatno😘
Sastojci za koru: 250 g Brašna 100 g Šećera 80 g Maslaca/ margarina 1 Jaje 10 g Praška za pecivo Po potrebi kašika - dve vode Fil: 500 ml Mleka 2 Kesice ili 80 g pudinga od vanile 8-10 Kašika šećera 800 g Milerama sa većim procentom masnoće 400 g Crvenog voća (maline,kupine,borovnice,miks voća,višnje) 1 Kašika šećera 1 Kašika skroba/ gustina nišesta Žele: 10 g Želatina u granulama 4 Kašike vode 200 ml Crvenog soka ili umesto svega preliv za torte u boji Prijatno😘
Comments
Post a Comment