Sastojci:
5-6 Glavica luka
500 gr Junećeg mesa
Malo začina
Kockica goveđe supe
Malo soli
Malo bibera
1 Kašičica slatke crvene paprike
Paradajz sok
200-250 g Testenine,pečurke
Prijatno😘
Sastojci: 2 Srednje glavice crnog luka 3-4 Čena belog luka 1-2 Šargarepe Celer koren ,peršun 1-2 Kašike sušenog povrća 150-200 gr Soja komada Zaprška: 250 gr Krem sira od suncokreta 2-3 Kašike brašna Hladna voda po potrebi So,biber,suvi začin po ukusu Priprema: Najpre ćemo naseckati svo povrće na sitno.A soja komade prelivam sa vrelom proključalom vodom.Jednu količinu povrća ću pržiti u ulju a drugu polovinu ću ostaviti pri kraju .Sipam ulje u šerpicu da se zagreje u zagrejano ulje dodajem povrće možete staviti i praziluk ako imate.Nakon 3 minuta povrće je proprženo i dodajem tu sada malo vode i ostavljam par minuta da se malo izdinsta.Prošlo je nekih 5-6 minuta dodajem soju ,dodajem 1 kašiku suvog začina,suvo povrće i sada dolivam vodu .Ja sam ovde dolila 3 l vode i ostavljam malo da se ukrčka nekih 20 minuta oko pola sata vi kuvajte koliko želite.Prošlo je nekih pola sata od prilike čorba je gitova i sada ću da ubacim tu ovaj celer on treba da se krčka još 5 m...
Sastojci: 350 g Šećera 200 g Margarina 3000 gr Brašna 7 Kašika mlevenih oraha+4 kašike seckanih Prašak za pecivo,vanilin šećer Kora od limuna Priprema: U činiju dodati brašno,3 kašike mlevenih oraha,prašak za pecivo,koricu limuna,margarin,3 kašike hladne vode umesiti.Odmoriti testo 15 minuta.Oklagijati testo.Podmazati modle vaditi kružiće pa utisnuti testo u kružiće dobro pritisnuti ivice stavljati u pleh .Ponavljati postupak.Za fil pomešati:preostale orahe,vanilin šećer,cimet po želji ,2-3 kašike vode promešati filovati korpice.Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.Ako imate viška testa filujte i pravite paketić. Prijatno😘
Sastojci: Prvi sloj: 300 gr Posnog mlevenog plazma keksa 100 g Posnog margarina 100 ml Soka od narandže Fil: 4 Kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake ili po vašem izboru 5 Kašika šećera 1 l Vode ili biljnog mleka 250 g Posnog margarina 250 g Šećera u prahu 200 g Posne čokolade deo možete zameniti bademima,orasima,lešnicima ili keksom 100 g Posnog išlera ili jafa keksa 200 ml Slatke biljne pavlake ili posnog šlaga Završni sloj: 300 ml Slatke biljne pavlake ili posnog šlaga deo rendane čokolade i čokoladni deo išlera ili jafe Prijatno😘
Comments
Post a Comment