Klasičan čokoladni mus

Sastojci: 250 ml Mleka 200 g Crne čokolade sa 70% kakaoa 50 ml Mlečne čokolade sa 40% kakaoa 2 Žumanceta 30 g Maslaca 200 ml Slatke pavlake sa 35% masnoće Priprema: Izrendate obe vrste čokolade,pomešajte ih i iz tri puta prelijte vrelim mlekom.Dok polako dolivate mleko,mutite smesu žicom sve dok ne postane glatka i sjajna.U još toplu smesu,od prilike 45 stepeni,dodajte dobro umućena žumanca,listiće maslaca i sve umutite mikserom.Polako dodajte ulupanu pavlaku,pa blago promešajte.Mus treba da bude u plastičnom stanju,mlak oko 30 stepeni,pre nego što ga razlijete u posudu.Ostaviti posudu da odstoji u frižideru pre služenja.Idealna temperatura za degustaciju ove poslastice 13 stepeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru