Klasičan čokoladni mus
Sastojci:
250 ml Mleka
200 g Crne čokolade sa 70% kakaoa
50 ml Mlečne čokolade sa 40% kakaoa
2 Žumanceta
30 g Maslaca
200 ml Slatke pavlake sa 35% masnoće
Priprema:
Izrendate obe vrste čokolade,pomešajte ih i iz tri puta prelijte vrelim mlekom.Dok polako dolivate mleko,mutite smesu žicom sve dok ne postane glatka i sjajna.U još toplu smesu,od prilike 45 stepeni,dodajte dobro umućena žumanca,listiće maslaca i sve umutite mikserom.Polako dodajte ulupanu pavlaku,pa blago promešajte.Mus treba da bude u plastičnom stanju,mlak oko 30 stepeni,pre nego što ga razlijete u posudu.Ostaviti posudu da odstoji u frižideru pre služenja.Idealna temperatura za degustaciju ove poslastice 13 stepeni.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment