Krckavi krem sa susamom
Sastojci:
300 ml Slatke pavlake
170 g Susama
125 g Mlečne čokolade sa 40% kakaoa
50 g Šećera u prahu
50 ml Vode
8 Komada krofni od testa za princes krofne
Priprema:
Za lagani čokoladni krem sa susamom i dodajte ga u prokuvanu slatku pavlaku.Ostaviti da odstoji najmanje 15 minuta,a onda procedite.Polako prelivajte pavlakom rendanu čokoladu i mutite žicom dok masa ne postane glatka,a onda sve i umutite mikserom.Ostaviti 12 sati u frižideru,u dobro zatvorenoj posudi.Za kolutove od susama skuvajte sirup pomešajte sa ostatkom susama.Masu rastanjite između dva lista folije i pecite oko 10 minuta na 170 stepeni.Kada bude gotovo,isecite kolutove i ostavite da se prosuše.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment