Rižoto sa piletinom i pečurkama

Sastojci: 220 g Pirinča 150 g Šampinjona 150 g Pilećih prsa 1-2 Čena belog luka Priprema: Pržiti 2-3 minuta predhodno na kockice isečena pileća prsa na 1-2 supene kašike suncokretovog ulja,na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje.Dodati predhodno isečene šampinjone,samleveni beli luk i pirinač i propržiti 1-2 minuta.Sipati sadržaj kesice u 600 ml mlake vode i postepeno dodavati u šerpu tako da prekriva pirinač.Kuvati na tihoj vatri na niskoj temperaturi 17-19 minuta i ostaviti 2 minuta pokriveno.Po želji dodati parmezan. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Konačno sam pronašao savršen recept za pileća prsa

Sve zajedno se peče Neodoljiv sočan kolač sa orasima i čokoladom!Brzo i ukusno_Coko cake

Đuveč- meso sa povrćem i pirinčem