Rižoto sa piletinom i pečurkama

Sastojci: 220 g Pirinča 150 g Šampinjona 150 g Pilećih prsa 1-2 Čena belog luka Priprema: Pržiti 2-3 minuta predhodno na kockice isečena pileća prsa na 1-2 supene kašike suncokretovog ulja,na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje.Dodati predhodno isečene šampinjone,samleveni beli luk i pirinač i propržiti 1-2 minuta.Sipati sadržaj kesice u 600 ml mlake vode i postepeno dodavati u šerpu tako da prekriva pirinač.Kuvati na tihoj vatri na niskoj temperaturi 17-19 minuta i ostaviti 2 minuta pokriveno.Po želji dodati parmezan. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru