Rumunska supa
Sastojci:
300 g Mesa iseći i pržiti na jakoj vatri 5 minuta.Iseckati 1 šargarepu,luk,koren peršuna i celer.Sipati 1,5 l vode i kuvati 30 minuta.Sitno iseckati 1 lukIseckati 1 Praziluk
Iseckati 1 Šargarepu
Kada provri ukloniti penu
Iseckati 1 biber
Takođe iseći 200 g Paradajza
Dodajte 1 kašičicu šećera i kuvajte 7 minuta.Isecite 2 Krompira na kockice
Krompir kuvajte 10 minuta
Sitno iseckajte 2 čena belog luka i 1 čili
Posolite origano,ruzmarin i kuvajte još 2 minuta
2 Žumanca i 100 ml kajmaka ,sve izmešati
100 ml Ne vruće supe i sve dobro promešati
Iseći svež peršun dodati kada je supa gotova i ostaviti da odstoji 15 minuta
Prijatno😘
Comments
Post a Comment