Šarena kaserola
Sastojci:
Pola starog hleba
Malo margarina
200 g Prokelja
200 g Karfiola ili brokolija
2-3 Šargarepe
Veza peršuna
2 Veće roštilj kobasice
Čaša pavlake
Čaša ekstrakta kiselog mleka
Kriška sira
2 Jajeta
Soli po ukusu
Priprema:
Podmažite pleh ili vatrostalnu činiju margarinom ili maslinovim uljem,pa poređajte kriške hleba predhodno namazane margarinom.Stavite povrće u ključalu vodu,malo posolite i kuvajte oko sedam minuta.Gotovo povrće vadite rešetkastom kašikom i ocedite.Bujon sačuvajte i od njega napravite supu.Preko hleba stavite polovinu barenog povrća i jednu kobasicu isečenu na kolutove U činiju sjedinite jaja,pavlaku,sir i kiselo mleko,pa polovinom prekrijte povrće.Odozgo poređajte još jedan sloj namazanih kriški hleba i ponovite postupak.Na kraju pospite seckanim peršunom i pecite oko 45 minuta na 220 stepeni.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment