Šarena kaserola

Sastojci: Pola starog hleba Malo margarina 200 g Prokelja 200 g Karfiola ili brokolija 2-3 Šargarepe Veza peršuna 2 Veće roštilj kobasice Čaša pavlake Čaša ekstrakta kiselog mleka Kriška sira 2 Jajeta Soli po ukusu Priprema: Podmažite pleh ili vatrostalnu činiju margarinom ili maslinovim uljem,pa poređajte kriške hleba predhodno namazane margarinom.Stavite povrće u ključalu vodu,malo posolite i kuvajte oko sedam minuta.Gotovo povrće vadite rešetkastom kašikom i ocedite.Bujon sačuvajte i od njega napravite supu.Preko hleba stavite polovinu barenog povrća i jednu kobasicu isečenu na kolutove U činiju sjedinite jaja,pavlaku,sir i kiselo mleko,pa polovinom prekrijte povrće.Odozgo poređajte još jedan sloj namazanih kriški hleba i ponovite postupak.Na kraju pospite seckanim peršunom i pecite oko 45 minuta na 220 stepeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru