Zapečene ćufte
Sastojci za ćufte:
750 g Mlevenog svinjskog mesa
2 Glavice crnog luka srednje veličine
3 Čena belog luka
Malo sušenog peršuna
Suvi biljni začin
Biber,2 jajeta
Pola vekne starog hleba
Malo ulja
Za sos:
0,5 l Soka od paradajza
Pola kašičice šećera
So,2 kašike brašna
50 ml Ulja
Pola kesice origana
Priprema:
Hleb dobro natopite u vodi,ocedite ga i prstima usitnite u dublju činiju.Dodajte ostale sastojke za ćufte i rukom dobro izmešajte.Od pripremljene smese pravite kuglice veličine većeg oraha i ređajte ih jednu do druge u vatrostalnu činiju.Prelijte ih uljem i pecite na 220 stepeni dok ne poprime braonkastu boju.U posebnoj posudi napravite zapršku s malo ulja ili svinjske masti,pa u nju lagano sipajte sok od paradajza stalno mešajući.Dodajte šećer,origano i po ukusu posolite.Kuvajte nekoliko minuta,pa vrelim sosom prelijte ćufte.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment