Zapečene ćufte

Sastojci za ćufte: 750 g Mlevenog svinjskog mesa 2 Glavice crnog luka srednje veličine 3 Čena belog luka Malo sušenog peršuna Suvi biljni začin Biber,2 jajeta Pola vekne starog hleba Malo ulja Za sos: 0,5 l Soka od paradajza Pola kašičice šećera So,2 kašike brašna 50 ml Ulja Pola kesice origana Priprema: Hleb dobro natopite u vodi,ocedite ga i prstima usitnite u dublju činiju.Dodajte ostale sastojke za ćufte i rukom dobro izmešajte.Od pripremljene smese pravite kuglice veličine većeg oraha i ređajte ih jednu do druge u vatrostalnu činiju.Prelijte ih uljem i pecite na 220 stepeni dok ne poprime braonkastu boju.U posebnoj posudi napravite zapršku s malo ulja ili svinjske masti,pa u nju lagano sipajte sok od paradajza stalno mešajući.Dodajte šećer,origano i po ukusu posolite.Kuvajte nekoliko minuta,pa vrelim sosom prelijte ćufte. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru