Ćureće šnicle u aromatičnom sosu

Sastojci: 4 Ćureće šnicle 300 ml Paradajz sosa 50 g Mariniranih seckanih šampinjona 1 Grančica svežeg bosiljka 1 Konzervirana feferona 1/2 Kašičice origana 150 gr Mocarela sira 200 ml Kisele pavlake,ulje So,mleveni crni biber Priprema: Šnicle posolimo i ispržimo ih na zagrejanom ulju u tiganju na šporetu.Kada porumene sa obe strane,izvadimo ih iz tiganja i stavimo u vatrostalnu posudu.Na preostaloj masnoći u tiganju na šporetu propržimo šampinjone i dodamo paradajz sos.Feferonu sitno isečemo,a grančicu bosiljka iskidamo na parčadi pa i njih dodamo u tiganj.Zatim dodamo origano i kiselu pavlaku,posolimo,pobiberimo i promešamo.Kada sos dobije potrebnu gustinu,preručimo ga u vatrostalnu posudu.Mocarela sir isečemo na tanku parčad i pređemo na sos u posudu.Posudu stavimo u rernu,pečemo na 20 minuta na 200 stepeni i izvadimo je iz rerne.Na sredinu tanjira za serviranje nanesemo predhodno skuvane testenine u formi školjki.Do njih stepenasto serviramo ćureće šnicle u aromantičnom sosu.Dekorišemo grančicama bosiljka. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru