Ćureće šnicle u aromatičnom sosu
Sastojci:
4 Ćureće šnicle
300 ml Paradajz sosa
50 g Mariniranih seckanih šampinjona
1 Grančica svežeg bosiljka
1 Konzervirana feferona
1/2 Kašičice origana
150 gr Mocarela sira
200 ml Kisele pavlake,ulje
So,mleveni crni biber
Priprema:
Šnicle posolimo i ispržimo ih na zagrejanom ulju u tiganju na šporetu.Kada porumene sa obe strane,izvadimo ih iz tiganja i stavimo u vatrostalnu posudu.Na preostaloj masnoći u tiganju na šporetu propržimo šampinjone i dodamo paradajz sos.Feferonu sitno isečemo,a grančicu bosiljka iskidamo na parčadi pa i njih dodamo u tiganj.Zatim dodamo origano i kiselu pavlaku,posolimo,pobiberimo i promešamo.Kada sos dobije potrebnu gustinu,preručimo ga u vatrostalnu posudu.Mocarela sir isečemo na tanku parčad i pređemo na sos u posudu.Posudu stavimo u rernu,pečemo na 20 minuta na 200 stepeni i izvadimo je iz rerne.Na sredinu tanjira za serviranje nanesemo predhodno skuvane testenine u formi školjki.Do njih stepenasto serviramo ćureće šnicle u aromantičnom sosu.Dekorišemo grančicama bosiljka.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment