Italijanske ćufte iz rerne u paradajz sosu

Sastojci: 90 ml Mleka 70 g Prezli 600 g Mlevenog mesa 1 Manja glavica luka 1 Čen belog luka ,1 jaje 1 Kašičica soli 1/2 Kašičice bibera 1/2 Kašičice aleve paprike 1 Kašika suvog origana 1 Kašičica suvog bosiljka 120 g Parmezana,najsitnije izrendanog 800-1000 ml Paradajz soka Malo soli Priprema: Luk i beli luk sitno iseckati sitno.Dodati prezle u mleko pa dobro promešati i razbiti sve grudvice.U mleveno meso dodati luk,beli luk,jaje i sve začine.Malo promešati pa dodati natopljene prezle i parmezan.Sve dobro izmešati rukama izgnječiti smesu da se sve fino poveže pa je onda dobro pritisnuti,spljoštiti da bude što kompaktnija prekriti činiju i ostaviti u frižideru sat vremena.Može da vam deluje da vam smesa suva,ali prilikom pečenja,parmezan će to nadoknaditi.Nauljeno dno tepsije tako da ostane 1 mm ulja na dnu.Zagrejati rernu(sa ventilatorom) na 190 stepeni.Napravite ćufte,urolati ih da budu skroz kompaktne.Ja odlomim malo smese,zdrobim je prvo u ruci da se još bolje poveže pa onda pravim ćuftu.Ređati ćufte u tepsiju.Peći u predhodno zagrejanu rernu oko 30 minuta.Promešati povremeno.Svaka rerna je drugačija pa zato prilagodite vreme pečenja.Vodite računa da se ćufte ne prepeku jer onda mogu biti malo suve.Izvadite tepsiju iz rerne,dodati paradajz sok,malo posoliti,promešati pa vratiti u rernu da se peče još 10 minuta.Servirati preko paste ili krompira odozgo,po želji,posuti sa malo gaude. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru