Junetina sa povrćem u ukupnoj čorbi
Sastojci:
Junetina(but ili plećka)
Luk,šargarepa
Senf,paradajz pire
Grašak iz konzerve
Krompir,beli luk
Peršun
Priprema:
Meso sečemo na kockice i mariniramo sa:ulje,so i senf.Ostavite u frižideru do upotrebe.Luk i šargarepu propržiti 10 minuta nakon čega dodajemo meso i dinstamo 20 minuta.Vodu ne treba dolivati jer će meso pustiti svoj sok.Nskon 10 minuta dolivamo još 200 ml vode i nastavljamo krčkati od prilike još pola sata.Kada je voda već uvrila dodajemo zamrznuti grašak,krompir i beli luk.Sve preliti sa 50 ml vode i krčkati 45 minuta.Po potrebi doliti još malo vode,u zavisnosti od toga koliko gustu čorbu volite.Na kraju ćemo začiniti po ukusu i dodati malo peršuna.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment