Junetina sa povrćem u ukupnoj čorbi

Sastojci: Junetina(but ili plećka) Luk,šargarepa Senf,paradajz pire Grašak iz konzerve Krompir,beli luk Peršun Priprema: Meso sečemo na kockice i mariniramo sa:ulje,so i senf.Ostavite u frižideru do upotrebe.Luk i šargarepu propržiti 10 minuta nakon čega dodajemo meso i dinstamo 20 minuta.Vodu ne treba dolivati jer će meso pustiti svoj sok.Nskon 10 minuta dolivamo još 200 ml vode i nastavljamo krčkati od prilike još pola sata.Kada je voda već uvrila dodajemo zamrznuti grašak,krompir i beli luk.Sve preliti sa 50 ml vode i krčkati 45 minuta.Po potrebi doliti još malo vode,u zavisnosti od toga koliko gustu čorbu volite.Na kraju ćemo začiniti po ukusu i dodati malo peršuna. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru