Piletina sa pirinčem i povrćem
Sastojci:
Ulje za dno tepsije
1,5 kg Pilećeg mesa
So,biber
500 ml Bujona od povrća
150 ml Soka od paradajza
1-2 Crvene paprike
1 Veća glavica luka
2 Šargarepe
1 Paradajz
350 g Pirinča
1 Čaša vode
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni.Prekriti dno vatrostalne činije ili tepsije uljem.Poređati piletinu.Posoliti i pobiberiti pa peći 20 minuta.Izvaditi tepsiju iz rerne pa dodati ostale sastojke.Preliti bujonom i sokom od paradajza,dodati papriku,luk,šargarepu i paradajz.Umešati povrće između piletine.Dodati pirinač pa sve lepo umešati da bude između piletine i prekriveno tečnosću.Preliti sa čašom vode.Promešati varjačom do dna tepsije.Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment