Sastojci:
Pakovanje kora za pitu i gibanicu
Fil:
250 gr Belog kukuruznog brašna
Prašak za pecivo
1 Kašičica soli
120 ml Ulja
250 ml Mlake vode
Preliv:
100 ml Vode
80 ml Ulja
Prijatno😘
Sadtojci: 30 ml Maslinovog ulja 500 g Krompira 3 kom pilećih prsa 4 kom jaja 200 g Pavlake 2 g Crnog bibera 2 g Soli 2 g Slatke pavlake 100 g Mocarele 1 kom luka 1 kom paradajza 100 g Parmezana Priprema: U vatrostalni sud sipati ulje iseći krompir poređati u sud .Pileća prsa iseći .U činiju dodati 4 jaja,200 g pavlake,so,crni biber,slatku papriku izmešati .Narendati 100 g mocarele ,sipati u smesu izmešati pa sipati u činiju sa prsima pilećim sjediniti i sipati preko krompira iseckati 1 crni luk poređati preko piletine ,1 paradajz poređati i izrendati 100 g parmezana posuti .Peći na 180 stepeni oko 40 minuta.Iseckati 2 kom paradajza sipati u činiju ,iseckati 1 crveni luk ,2 krastavčića,peršun,1 avokado posoliti ,pobiberiti i dodati 30 ml maslinovog ulja izmešati sve. Prijatno😘
Sastojci za biskvit: 3 Jaja Čaša šećera Čaša mleka Čaša ulja 2 Čaše brašna Prašak za pecivo Čaša mlevenih oraha Za fil: 500 ml Mleka 6 Kašika šećera 2 Vanilin šećera 4 Kašike griza 100 g Čokolade za kuhanje 150 g Mlevenih oraha Za preliv: 300 ml Mleka Glazura: 100 g Čokolade za kuhanje 100 ml Vrhnja za šlag Priprema: Za biskvit pripremiti 3 jaja,čašu šećera (čaša od 200 ml).Jaja i šećer dobro umutiti.Dodati čašu mleka,čašu ulja.Kratko umutiti dodati 2 čaše brašna,prašak za pecivo,čašu mlevenih oraha.Sve sastojke lepo sjediniti.Dno tepsije dimenzija 30×20 cm malo nauljiti.Sipati pola pripremljene smese.Peći 10 minuta na 180 stepeni samo da se uhvati korica.Za to vreme pripremiti fil.U šerpu sipati 500 ml mleka,6 kašika šećera,2 vanilin šećera,4 kašike griza.Sve izmešati i staviti da se kuha.Kada počne kuhati smanjiti temperaturu isključiti ringlu pa dodati 100 g čokolade za kuhanje.Mješati dok se čokolada ne istopi.Skinuti sa ringle.Odmah u vruću smesu d
Sastojci: 500 gr Pilećih prsa Luk,paprika,tikvica Paradajz Pirinač Grašak iz konzerve Priprema: Piletinu iseckati na kockice i začiniti: Ulje,suva mešavina začina,paprika luk seckati na kockice i pržiti 5 minuta.Dodati pileti i sve zajedno još 5 minuta propržiti.Paprike seckati na trakice i kockice i dodati u tiganj,sve izmešati.Oguliti paradajz i takođe dodati u tiganj.Ostaviti da se dinsta još 10 minuta.Tikvice seckati na kockice i dodati u tiganj kao i kuvani pirinač,ja sam dodala 100 gr pirinča.Preliti sa 200 ml vode i ostaviti da se dinsta 30 minuta na laganoj vatri.Dodajemo grašak iz konzerve te začinimo sve po ukusu.Na kraju ćemo dodati peršun i ostaviti još 10 minuta na tiganju. Prijatno😘
Comments
Post a Comment