Sastojci:
500 gr Brašna
250 gr Biljnog margarina
100 gr Šećera u prahu
125-130 ml Mineralne vode
1 Vanilin šećer
Pekmez po izboru
100 gr Orasa
Prah šećer za posipanje
Prijatno😘
Sastojci /pac za meso: 3 Kašičice slatke paprike u prahu 3 Kašičice dimljene paprike u prahu 1 Kašičica mlevenog semena kima 1 Kašičica ljute paprike u prahu 1 Kašičica crnog bibera 1 Kašičica soli 2 Kašičice senfa 2 Čena belog luka 4 Kašike maslinovog ulja 2 kg Svinjskog vrata,so 350 gr Crnog luka Maslinovo ulje 2-3 Grančice ruzmarina 2-3 Kašike majorana (ili po jedna kašičica suvog majorana) Krompir 3-4 Čena belog luka 100 ml Vrele vode 1 Pileća kocka za supu Papir za pečenje Priprema: Za početak ćemo pripremiti marinadu: U činiju dodati 3 kašike slatke paprike u prahu ,2 Kašike dimljene paprike u prahu .Dodati i 1 kašiku mlevenog kima,1 kašičicu ljute paprike.Dodati 1 kašiku kapra,1 kašičicu soli.Dodati 2 kašike senfa i 4 kašike maslinovog ulja.Naribati 2 češnja belog luka(ili 1 kašičicu belog luka u prahu).Zatim sve lepo izmešati.Oko 2 kg svinjskog vrata.Oprati,osušiti i posoliti.Komade izrezati na 2 do 2,5 cm debljine.Meso premazati marinadom i os...
Comments
Post a Comment