Teleća rebra sa krompirom iz rerne
Sastojci:
Teleća rebra
Šareni biber
Ruzmarin
Maslinovo ulje
Krompir,šargarepa
Paprike,začin za krompir
Šampinjoni
20 gr Maslaca
Priprema:
Teleća rebra posoliti i premazati tečnom marinadom: šareni biber,ulje,maslinovo ulje,ruzmarin.Premazati obe strane.Zagrejati rernu na 200 stepeni uz upaljen ventilator.Nauljiti pekač i položiti meso.Ostaviti da se peče 60 minuta.Povrće naseći krupnije i začiniti: ulje,maslinovo ulje,sol,začin krompir.Nakon 60 minuta dodati povrće i ostaviti da se peče još 60 minuta.Iseckati šampinjone i ubaciti u pekač.Meso premazati maslacem kako bi dobilo finu koricu i bilo što sočnije.5 minuta pred kraj dodajemo paprike.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment