Sastojci za prhko testo:
500 g Brašna
200 g Maslaca(margarina)
100 g Šećera u prahu
1 Vanilin šećer
1/2 Praška za pecivo
Korica limuna
Za punjenje:
300 g Šumskog voća
3-4 Kašike šećera
Prijatno😘
Sastojci: 500 g Gotovih kora,oko 15-16 listića 300 g Šunke 300 g Sira 450 g Šampinjona Suvi začin,biber ,ulje Za preliv: 4 Jaja 200 ml Kisele pavlake 20% 100 ml Ulja Priprema: Šampinjone izdinstati na malo ulja i začiniti suvim začinom i biberom.Ostaviti da se prohlade.Na pleh20×28 cm staviti malo ulja i premazati.Staviti koru da vri polovinom izn pleha.Premazati sa 2 kašike preliva.Koliko ćete stavljati kora zavisi koliko ih ima u pakovanju.Na te kore stavljate premaz pa šunku a preko kečap,opet slažete 2-3 kore i prelivom premažete svaku polovinu pa slažite sir,postupak ponovite pa rasporedite šampinjone pa šunku,pa sir,pa šunku.Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta. Prijatno😘
Sastojci: 600 g Višanja 500 g Gotovih kora 10 Kašika šećera 10 Kašika griza Vanilin šećer U posebnu posudu pomešajte: 100 ml Vode 100 ml Ulja Još šećera za posipanje svake kore kao i šećer u prahu. Priprema: Podelite kore kada imate po tri kore koje ćete rolati u poticu.Ja sam imala 15 kom što će biti 5 pitica po tri kore.Svaku koru premazati uljem i vodom,po svakoj kori posuti po kašiku šećera i na treću posuti mešavinu višanja,griza,šećera i vanilin šećera.Taj fil stavite na smesu ivicu treće kore,postavite sa obe bočne strane da ne curi fil a potom urolati u pitu.Staviti u podmazan pleh i premazati uljem svaku piticu.Pfći na 200 stepeni oko 25-30 minuta dok ne porumeni.Posuti šećerom u prahu. Prijatno😘
Sastojci: 500 g Boranije 1 Veza peršuna 3 Čena belog luka Maslinovo ulje Sok od limuna,so Priprema: Boraniju skuvajte u posoljenoj vodi i potom je dobro ocedite.Vruću boraniju pospite usitnjenim belim lukom i sitno iseckanim peršunom,prelijte sa malo maslinovog ulja i sokom od limuna,pa sve dobro promešajte i poslužite toplo kao prilog uz bilo koje meso. Prijatno😘
Comments
Post a Comment