Krempita sa malinama i pudingom
Sastojci:
70 g Brašna
2 Praška za pecivo
4 Žumanca
80 g Šećera
35 ml Suncokretovog ulja
45 ml Mleka
550 g Zamrznutih malina(prvo ih propustiti kroz vodu da se ukloni led koji se uhvatio pa onda izmeriti 550 g)
130 g Šećera
70 ml Vode
30 g Gustina+ 50 ml vode
60 g Neslanog putera
120 g Vanila pudinga(prah za puding)
150 g Šećera
250 ml Mleka + 600 ml mleka
250 ml Slatke pavlake
1 Blok lisnatog testa(ne treba nam ceo blok,samo u veličini pleha kada se ispeče)
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Nauljiti i pobrašniti pleh veličine 22×22 cm.Zagrejati rernu (sa ventilatorom)na 180 stepeni.Pomešati brašno i prašak za pecivo.Postepeno dodati šećer i žumanca.Kada je sav šećer dodat,mutiti još 2 minuta.Dodati ulje i mleko,promešati.Postepeno dodati brašno.Na kraju promešati malo i špatulom.Usuti smesu u pripremljen pleh i poravnati .Voditi računa da je svuda pojednake debljineTapnuti pleh dvaput u radnu površinu.Peći u predhodno zagrejanoj rerni oko 13 minuta.Svaka rerna je drugačija svaka rerna je drugačija pa je najbolje obaratiti drugačije kada je pečeno Maline smo propustili kroz vodu da se ukloni led koji se uhvatio pa onda izmeriti 550 g u šerpu pomešati maline,šećer,vodu.Kuvati na srednjoj temperaturi.Kad proključa kuvati još 5 minuta pa procediti staviti cediljku i preko druge šerpe pa sipati smesu u cediljku i varjačom dobro mešati i pritiskati da se baš dobro procedi.Ja sipam smesu kutlačom jer kad se sipa direktno iz šerpe prska na sve strane.Vratiti šerpu sa proceđenim malinama na ringlu,sok treba da proključa.U međuvremenu promešati gustina sa vodom.Kada sok od malina proključa,usuti u tankom mlazu gustin,mešajući neprestalno Sve dobro promešati pa kuvati još 2 minuta,mešajući neprstalno da se zgusne.Skloniti s lringle,pa dok je još vruće,umešati puter.Sipati smesu preko patišpanja i lepo poravnati ostaviti da se ohladi.Za žutu kremu,pomešati prah za puding i šećer pa dodati i mleko 250 mlsve dobro promešati.Ostatak mleka 600 ml staviti da prokuva pa polako dodati smesu sa pudingom,mešajući neprekidno.Kada se smesa zgusne kuvati još oko 2 minuta,uz neprestalno mešanje.Nemojte zaboraviti ivice,tu lako zagori.Prebaciti puding u činiju i direktno ga prekriti prijanjajućom folijom tako da folija leži na površini pudinga.Ostaviti da se ohladi.Umutiti slatku pavlaku.Puding je malo gušći,ali tako treba da bude.Slatka pavlaka će ga omekšati i tekstura će biti savršena.Prvo ohlađen puding razbiti mikserom,kao na videu pa postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku,mešajući najvećom brzinom mikserom.Kada se sva pavlaka umeša,malo promešati i špatulom.Rasporediti puding kremu preko malina.Lisnato testo izvaditi iz frižidera bar 2 sata pre upotrebe.Zagrejati rernu bez ventilatora na 200 stepeni.Ako nije kupljeno razvučeno,razvite testo tanko,na pek papiru.Iseći i poravnati ivice.Izbockati viljuškom,prebaciti pek papir na poleđinu velikog pleha za pečenje i peći u predhodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta dok lepo ne porumeni.Nečim oštrim iseći lisnato testo na onoliko delova i u onoj veličini u kojoj želite da vam kolač bude .Posuti prah šećerom.
prijatno😘
Comments
Post a Comment