Sastojci:
10 Svinjskih nogica
1,5 kg Crnog luka
Pola glavice belog luka
Malo svinjske masti ili ulja
3-4 Lovorova lista
Slatka aleva paprika
Ljuta tucana paprika
Biljni začin,biber u zrnu
0,5 l Soka od paradajza
Prijatno😘
Sastojci: 250 gr Masti 2 Žumanca 1 Celo jaje 200 ml Toplog mleka 40 gr Kvasca 1 Kašika šećera 600 gr Brašna Fil: 2 Belanjca 100 gr Šfćera u prahu 2 Vanilin šrćera 100 gr Mlevenih oraha 4 Kašike bilo kog džema Priprema: U mlako mleko razmutiti 40 g kvasca,2 kašičice šećera promešati da kvasac nadođe.U činiju dodati mast,1 celo jaje umutiti dobro dodati kvasac nadošao i polako dodavati brašno još malo umesiti rukom .Belanjca umutiti sa šećerom u prahu dodati džem,mlevene orahe polako izmešati .Od testa praviti loptice na dlanu ih malo istanjiti stavljati fil na svaku i rukama praviti paketiće ređati u pleh obložen pek papirom peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Prijatno😘
Sastojci: 1 Patlidžan 1 Paradajz 1/2 Kašičice soli 1 Kašičica šećera 30 g Maslaca 50 g Sira trapista Edamer Zaljev: 2 Jaja Malo soli 50 ml Mleka Preko posuti sveži peršun Priprema: A sada potrebno nam je 1 veći patlidžan i 1 veći paradajz.Patlidžan oprati i oguliti te izrezati na kockice takođe i paradajz izrezati na kockice.U izrezan paradajz dodati 1 kašičicu šećera i promješati to radimo da bi smo postigli bolji ukus prilikom kuhanja paradajza.50 g sira trapista narendati.U zagrijanoj tavi otopiti 30 g maslaca nakon što se maslac otopio dodati patlidžan malo posoliti promješati da se sve lepo sjedini i odmah dodati sjeckani paradajz.Dok se povrće dinsta umutiti 2 jaja sa malo soli i 50 ml mleka to ćemo zaliti preko omekšalog povrća.Preko svega rasporediti rendani sir poklopiti i sačekati da se sir otopi nakon toga naš doručak je spreman. Prijatno😘
Comments
Post a Comment