Sastojci:
10 Svinjskih nogica
1,5 kg Crnog luka
Pola glavice belog luka
Malo svinjske masti ili ulja
3-4 Lovorova lista
Slatka aleva paprika
Ljuta tucana paprika
Biljni začin,biber u zrnu
0,5 l Soka od paradajza
Prijatno😘
Sastojci: 2 Kašike maslinovog ulja 300 g Pirinča okruglog zrna 600 ml Goveđeg bujona 1 Teglica bolonjeze za sos 50 g Maslaca Parmezan,bosiljak Priprema: Na zagrejanom ulju mešajte pirinač 2-3 minuta dok ne upije svu masnoću.Tad krenite da dodajete bujon povremeno mešajući dok pirinač ne upije svu tečnost.Tad dodajte sos bolonjez i kuvajte još 5 minuta.Po potrebi dodajte još malo vruće vode. Prijatno😘
Sastojci za kore: 8 Belanjaca 100 g-8 kašika šećera 50 g-10 kašika mlevenih oraha 2 Kašike brašna Fil: 8 Žumanaca 100 g-8 kašika šećera 160 g-4 pudinga od vanile 1 Litra i 300 ml mleka 250 gr Margarina ili maslaca 250 gr Šećera u prahu 300 gr Napolitanki od lešnika 150 gr Čokolade u 50 g mlečne i 50 g crne za kuvanje Šlag: 250 g Šlaga i 250 ml hladnog mleka ili 250 ml slatke pavlake Za posipanje: 50 g Mlevenih napolitanki od lešnika ili rendane čokolade ili čokoladne mrvice Priprema: U činiju dodati 8 belanjaca i prstohvat soli i mutimo kad belanjca budu penasto umućena postepeno dodajemo 100 gr šećera umutimo čvrsti šne da ne klizi iz posude .U šne dodamo 10 kašika mlevenih oraha ,2 kašike brašna i umešamo špatulom lagano smesu sipati u pleh nauljen iobložen pek papirom pekla sam u rerni zagrejanoj 15 minuta i još 150 stepeni oko 5 minuta.Kora ne treba da bude previše pečena .Za pripremu fila nam je potrebno: U šerpu dodati 8 žumanaca ,8 kašika šećera,4 ...
Sastojci: 1 l Mleka 3 Pudinga od bele čokolade,može i od vanile 10 Kašika šećera 200 g Putera ili margarina 180 ml Kisele pavlake 300 gr Izlomljene plazme 100 g Krupno isečenih lešnika100 g Kokosa 200 ml Slatke pavlake 200 g Bele čokolade Priprema: Staviti 850 ml mleka da se kuva u njega dodati 10 kašika šećera.Razmutiti u preostalih 150 ml mleka 3 pudinga od bele čokolade i kad mleko prokuva dodati.Skuvati puding muteći da se ne stvore grudvice.U vruć puding dodati 200 g putera ili margarina umutiti sa mikserom.Dodati 50 g kokosa.Prohladiti fil 10 minuta pa dodati 180 ml kisele pavlake i umutiti je.Dodati izlomljenu plazmu i umešati je.Sve promešati i prebaciti u pleh dimenzija 20×30 cm preko stsviti krupno seckane lešnike.Poravnati i staviti u frižider na hlađenje.Istopiti na pari belu čokoladu i 200 ml slatke pavlake i njome preliti kolač.Kada se ohladi dekorisati preostalim kokosom.Najbolje je kad ostane preko noći i dobro se rashladi i poveže. Prijatno😘
Comments
Post a Comment