Pesak torta
Sastojci:
120 g Vanila pudinga(prah za puding)
80 g Šećera
300 ml Mleka + 550 ml mleka
250 g Neslanog putera,omekšalog na sobnoj temperaturi
250 g Šećera u prahu
150 g Mlevene plazme
130 g Nezaslađenog kokosa
150 g Mlevenih oraha
300 ml Slatke pavlake
Malo kokosa za posipanje kslupa
Čokoladne mrvice za dekoraciju
Priprema:
Dno kalupa sa mehanizmom(od 23 cm)posuti kokosom.Pomešati prah za puding i šećer.Dodati mleko(300 ml)pa dobro promešati.Ostatak mleka(550 ml)staviti da prokuva.Kada prokuva sipati puding smesu uz neprekidno mešanje.Kada se smesa zgusne kuvati još oko 2-3 minuta.Kuvati uz neprestalno mešanje.Prebaciti puding u čuniju i direktno ga prekriti prijanjajućom folijom tako da folija leži na površini pudinga.Ostaviti da se ohladi.Umutiti puter do kremaste teksture.Postepeno dodati šećer u prahu.Dodati puding pa sve dobro umutiti.Podeliti smesu na 3 dela.U prvi deo dodati mlevenu plazmu,umutiti pa na kraju malo promešati i špatulom da se sve lepo poveže.Usuti u kalup,jednu po jednu kašiku svuda po dnu kako bi se smesa lepo rasporedila i da se kokos sa dna nebi pomešao sa smesom.Lepo poravnati pa ostaviti u frižideru.Dok se sledeći sloj ne pripremi.U drugi deo usuti kokos pa opet umutiti mikserom pa dobro špatulom promešati pa rasporediti preko sloja sa plazmom i dobro poravnati.Ostaviti u frižideru dok se pripremasloj sa orasima.U treći deo dodati mlevene orahe,umutiti,promešati špatulom pa rasporediti preko sloja ja kokosom i poravnati.Ostaviti u frižider.Umutiti slatku pavlaku pa rasporediti preko torte.Ostaviti u frižideru preko noći.Dekorisati po žflji.Pre nego što otvorite kalup,pređite nožem okolo torte da bi ste je odvojili od kalupa.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment