Rižoto sa telefonom i povrćem
Sastojci:
500 gr Buta od teletine
1 Čaša pitinča
Goveđi temeljac/bujon
Luk,šargarepa
50 gr Maslaca
Grašak iz konzerve
1 Kašika paradajza pire
Peršun
Priprema:
Teletinu ćemo iseckati na kockice i začiniti sa malo ulja,soli i bibera.Ostaviti u frižideru do upotrebe.Luk i šargarepu seckati na kockice i propržiti 5 minuta,dodaćemo i malo maslaca.Meso sjediniti sa povrćem i pržiti još 5 minuta.Pošto je teletina pustila svoje sokove počinjemo sa dinstanjem,nekih 30-40 minuta.Povremeno promešati.Dodajemo crvenu slatku papriku i malo goveđeg temeljca,kako nam meso nebi izgorelo.Nakon 30 minuta dinstanja dodaćemo 1 kašiku paradajz pirea,te pirinač i grašak iz konzerve.Sve zajedno pržiti još 5 minuta .Sad krećemo sa kuvanjem pirinča.Temeljac ćemo dolivati 2-3 puta,sve dok pirinač ne bude u podpunosti kuvan.Odprilike nekih 20 minuta.Na samom kraju dodajemo peršun i po potrebi još začinimo.Jednu kockicu maslaca ubaciti kada je već rižoto gotov,kako bi bio još kremastiji.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment