Štrudla od oraha

Sastojci za testo: 400 g Brašna 40 g Svežeg kvasca 80 g Putera 2 Žumanca 200 ml Mleka 1 Manji limun Sastojci za pečenje: 400 g Mlevenih oraha 300 g Šećera 200 ml Mleka 2 Vanilin šećera Priprema: Rastopiti kvasac sa malo mleka dodati 3-4 kašičice šećera i pustite da se rastvori dodati rastopljeni puter i limunov sok Dodati 2 žumynca Nakon što se kvasac podpuno rastopi,pomešajte testo Koristite ostatak mlakog mleka Držite testo na sobnoj temperaturi kako bi se probilo testo Priprema punjenja Kombinovati mlevend orahe sa šećerom Dobro sjediniti i dodati mleko Koristite pergament papir Zamesite testo sa malo brašna Podelite testo ny dva jednaka del Razvucite na veličinu tepsije Nsmažite sa pola fila Najbolje ako se peče u dve odvojene posude ,za pečenje u mom slučaju obe ću peći u širem plehu Nsmazati drugom polovinom punjfnja Ako se štrudle pre pečenja mogu premazati jednim žumyncetom Savijaču ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi Peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 40 minuta Malo ohladite i poslužite Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru