Štrudla od oraha
Sastojci za testo:
400 g Brašna
40 g Svežeg kvasca
80 g Putera
2 Žumanca
200 ml Mleka
1 Manji limun
Sastojci za pečenje:
400 g Mlevenih oraha
300 g Šećera
200 ml Mleka
2 Vanilin šećera
Priprema:
Rastopiti kvasac sa malo mleka dodati 3-4 kašičice šećera i pustite da se rastvori dodati rastopljeni puter i limunov sok
Dodati 2 žumynca
Nakon što se kvasac podpuno rastopi,pomešajte testo
Koristite ostatak mlakog mleka
Držite testo na sobnoj temperaturi kako bi se probilo testo
Priprema punjenja
Kombinovati mlevend orahe sa šećerom
Dobro sjediniti i dodati mleko
Koristite pergament papir
Zamesite testo sa malo brašna
Podelite testo ny dva jednaka del
Razvucite na veličinu tepsije
Nsmažite sa pola fila
Najbolje ako se peče u dve odvojene posude ,za pečenje u mom slučaju obe ću peći u širem plehu
Nsmazati drugom polovinom punjfnja
Ako se štrudle pre pečenja mogu premazati jednim žumyncetom
Savijaču ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi
Peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 40 minuta
Malo ohladite i poslužite
Prijatno😘
Comments
Post a Comment