Torta japanski vetar
Sastojci za I koru:
5 Belanjaca
300 gPrah šećera
1 Kašika sirćeta
Prstohvat soli
Koru pečemo na 150 stepeni oko 35 minuta i još 20 minuta na 100 stepeni
Za tortu su potrebne 2 kore:
Fil I:
10 Žumanaca
10 Kašika šećera
5 Kašika brašna
1 Vanilin šećer
250 g Maslaca ili margarina
600 ml Mleka
300 gr Mlevenih oraha
Fil II:
500 ml Slatke pavlake,umutiti je
Priprema:
Umutiti žumanca,šećer,vanilin šećer i brašno sa 100 ml hladnog mleka,pazeći da se ne naprave grudvice.Za to vreme skuvati ostatak mleka u njega staviti umućena žumanca .Pričekati da provri i lepo izmiksati.Ostaviti fil da se ohladi pod folijom.U činiju staviti maslac ili margarin koji je bio na sobnoj temperaturi umutiti ga a potom postepeno dodavati po kašiku dve fila i mutiti da se dobije ujednačena masa.Kad napravimo žuti fil dodamo mlevene orahe i izmiksati ih.Za dekoraciju sam koristila 200 ml umućene slatke pavlake i samlevene orahe.Kora se filuje pro sa filom sa orasima polovinom fila a potom polovinu umućene slatke pavlake .Staviti i drugu koru i ponoviti postupak
Pleh je veličine32×40 cm.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment