Jagnjeće pečenje sa krompirom iz rerne

Sastojci: 3 kg Jagnjetine 1 kg Krompira,so Ulje ili mast 50 ml Vode Začin,ruzmarin,beli luk Priprema: Dobro usolite jagnjeće meso.Dodati ulje ili mast.Staviti ruzmarin i glavicu belog luka presečenu na pola.Dodati i 50 ml vode.Staviti aluminijumsku foliju preko pleha i staviti da se peče oko 1 sat na 220 stepeni.Posle 1 sat skinuti foliju i okrenuti meso.Iseći krompir na krupnije komade i staviti začin.Izvaditi meso okrenuti ga i dodati krompir.Vratiti foliju i staviti da se peče.Vratiti u rernu na 30 minuta ali bez folije.Kako bi se dobila lepa i hrskava korica. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru