Pileća bajadera
Sastojci:
1 kg Belog pilećeg mesa
2-3 Kašike senfa
2 Kašičice začina
200 g Rendanog kačkavalja
150-200 g Suvog mesa
150 g Kačkavalja na listiće
Preliv:
2 Jaja
1 Čaša kisele pavlake
Priprema:
Iseći belo meso na dve šnicle(na isti način iseći svo brlo meso)poređati u podmazan pleh posuti začinom pa premazati senfom.Preko senfa staviti rendani kačkavalj a preko kačkavalja poređati suvo meso.Preko suvog mesa poređati kačkavalj na listiće.
Pereliv:
Izmutiti jaja(viljuškom samo da se sjedine jaja)pa dodati kiselu pavlaku,preliti bajaderu prekriti folijom pa peći na 200 stepeni oko 30 minuta a zatim skinuti foliju i dopeći još 15 minuta da se uhvati lepa crvena korica.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment