Sastojci: 2 Kašike maslinovog ulja 300 g Pirinča okruglog zrna 600 ml Goveđeg bujona 1 Teglica bolonjeze za sos 50 g Maslaca Parmezan,bosiljak Priprema: Na zagrejanom ulju mešajte pirinač 2-3 minuta dok ne upije svu masnoću.Tad krenite da dodajete bujon povremeno mešajući dok pirinač ne upije svu tečnost.Tad dodajte sos bolonjez i kuvajte još 5 minuta.Po potrebi dodajte još malo vruće vode. Prijatno😘
Sastojci za kore: 8 Belanjaca 100 g-8 kašika šećera 50 g-10 kašika mlevenih oraha 2 Kašike brašna Fil: 8 Žumanaca 100 g-8 kašika šećera 160 g-4 pudinga od vanile 1 Litra i 300 ml mleka 250 gr Margarina ili maslaca 250 gr Šećera u prahu 300 gr Napolitanki od lešnika 150 gr Čokolade u 50 g mlečne i 50 g crne za kuvanje Šlag: 250 g Šlaga i 250 ml hladnog mleka ili 250 ml slatke pavlake Za posipanje: 50 g Mlevenih napolitanki od lešnika ili rendane čokolade ili čokoladne mrvice Priprema: U činiju dodati 8 belanjaca i prstohvat soli i mutimo kad belanjca budu penasto umućena postepeno dodajemo 100 gr šećera umutimo čvrsti šne da ne klizi iz posude .U šne dodamo 10 kašika mlevenih oraha ,2 kašike brašna i umešamo špatulom lagano smesu sipati u pleh nauljen iobložen pek papirom pekla sam u rerni zagrejanoj 15 minuta i još 150 stepeni oko 5 minuta.Kora ne treba da bude previše pečena .Za pripremu fila nam je potrebno: U šerpu dodati 8 žumanaca ,8 kašika šećera,4 ...
Sastojci: 3 Tikvice 100 gr Šampinjona 1 Crni luk 3-4 Čena belog luka 50 gr Crvene sveže paprike 150 gr Kačkavalja 100 gr Krem sira 2 dl Pavlake 50 gr Putera(maslinovog ulja) Peći na 200 stepeni oko 30 minuta Prijatno😘
Comments
Post a Comment