Sastojci: 150 ml Vode 200 gr Šećera 125 g Maslaca ili margarina 100 g Crne čokolade za kuvanje 200 gr Mlevenih pečenih lešnika 200 gr Mlevene plazme Za glazuru: 150 g Bele čokolade 4 Kašike slatke pavlake Za dekoraciju: Čokoladne mrvice Priprema: U šerpu sipati 150 ml vode,200 g šećera.Staviti da provri.Kada provri kuvati oko 2-3 minuta.Dodati 125 g margarina ili maslaca.Kuvati dok se ne otopi.Skloniti sa vatre i dodati 100 g čokolade za kuvanje.Kada se čokolada otopi dodajte 200 g mlevenih pečenih lešnika.Lepo sjedinite.200 g mlevene plazme .Sipati smesu u kalup i lepo poravnati.Ostavite da se prohladi.U činiju dodati 150 g bele čokolade za kuvanje,2 kašike slatke pavlake.Otopiti na vrlo tihoj vatri.Preliti preko prohlađenog kolača.Dekoracija po želji u videu piše čokoladne mrvice. Prijatno😘
Sadtojci: 750 g Jufke za baklavu 800 g Oraha 5 Kašika šećera Za premazivanje: 300 g Maslaca Agda/Zaljev 1 kg Šećera 1,200 ml Vode 4 Kolutića limuna Priprema: Najpre pripremiti orahe jedan dio seckati jedan dio mljeveni.U orahe dodati 5 kašika šećera i izmešati.Otopizi maslac.Staviti agdu da kuha.15 minuta kuhati na srednjoj temperaturi od momenta kada proključa.Pred kraj kuhanja dodajmo kolutiće limuna koji kuhamo oko 3 minuta.Izrežite oblik tepsije na listove jufke.Najpre redati u tepsiju 4 lista jufke.Svaki list premazati maslacem.Na četvrtu premazanu jufku rasporediti dio smese oraha,toliko da prekrije celu jufku.Pazimo da nam smese ostane do kraja slaganja baklave.Nastavljamo redati jufku koju treba premazati maslacem i posuti orasima .Za kraj ostaviti 4 lista jufke.Tri lista premazati a četvrti ne jer sledi rezanje baklave.Baklavu možete izrezati po želji.Izrezali smo na rombove .Sad izrezanu baklavu ravnomerno premazati maslacem.Prekriti jednom jufkom koju ...
Sastojci: 300 g Šećera250 g Posnog margarina 3-4 Kašike džema po želji 200-250 gr Orašastih plodova 200 gr Mlevenog keksa posnog 1 List oblande Priprema: Prvo će nam biti potrebno oko 300 gr šećera i to ćemo staviti da se otopi šećer stalno proveravate evo sada je počeo da se topi ovo je jedna jako divna oblandica em što je ukusna jako brzo se spremi šećer povlačite da se ravnomerno topi da se skroz istopi da bude onako pečen ja ću sada da smanjim šporet na još jedan stepen manje kako bi to dobila ravnomerno topljenje a da nebi nešto prejako izgorelo kada nam se šećer ovako divno istopio sada ćemo dodati jedan ceo margarin posni i ostavićemo lepo da se to istopi i da se sjedine sastojci sada ćemo dodati i 4 kašike džema po želji sada ćemo da ugasimo peć pa dodajemo po 200 gr iseckanih oraha ali ne presitno sve to sjedinimo prvo izmešajte sve do kraja da bi vam se odma svi sastojci lepo sjedinili i u to dodajemo 200 gr posnog keksa smesu fino sjediniti kada smo smjes...
Comments
Post a Comment