Rafaelo kolač

Sastojci za podlogu: 5 Belanjaca 150 gr Šećera 35 gr Brašna 150 gr Nezaslađenog kokosa Za krem: 43 g Vanilin pudinga(prah za puding) 75 g Šećera 50 ml Hladnog mleka 5 Žumanaca 450 ml Mleka 75 g Šećera 250 g Neslanog putera,omekšalog na sobnoj temperatuti Nezaslađen kokos za posipanje Priprema: Nauljiti pobrašnjen pleh veličine 22×22 cm Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojte žumanca od belanjaca .Umutiti belanjca.Muteći najmanjom brzinom mikserom postepeno dodati šećer pa postepeno dodati brašno pa kokos.Mutiti samo dok se sve lrpo ne poveže.Usuti smesu u pripremljen pleh pa lepo poravnati.Peći u predhodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.Pomešati prah za puding i šećer.Dodati hladno mleko pa dobro promešati.Umutiti žumanca.Dodati puding i dobro promešati.Dodati 450 ml mleka i šećer do ključanja.Kada proključa dodati smesu sa jajima mešajući neprestalno.Kuvati oko 2 minuta,mešajući često,dok se ne zgusne.Nemojte kuvati predugo.Prebaciti krem u činiju direktno ga prekriti providnom folijom tako da folija leži na površini krema.Ostaviti da se ohladi.Umutiti puding do kremaste teksture.Dodati ohlađen krem pa sve dobro umutiti da se lepo poveže.Rasporediti krem preko podloge Posuti kokosom.Ostaviti u frižideru 3-4 sata ili preko noći. Prijatn😘o

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru