Slana mimoza torta

Sastojci: 250 g Pavlake 250 g Majoneza 2 Srednje šargarepe 3 Kuvana jaja 5 Kiselih krastavčića 150 g Šunke 200 gr Krompira Malo soli 1/2 Kesice želatina Priprema: Odvojeno skuvati jaja i povrće(krompir i šargarepu).Oljuštiti jaja kada se ohlade.Promešati pavlaku i majonez,pripremiti želatin sa 2 kašike hladne vode,pa kad se stegne otopiti ga na ringli i umešati u jaja i pavlaku.Podesiti aluminijumsku foliju.Tortu slagati tako što između svakog reda povrća,jaja ili šunke ide red pomešanog majoneza sa pavlakom ja sam ređala ovako: Narendana šargarepa i malo soli Majonez i pavlaka Narendana cela jaja i malo soli Majonez i pavlaka Narendani kiseli krastavčići Majonez i pavlaka Narendana šunka Majonez i pavlaka Krompir i malo soli Možete kao poslednji sloj da stavite majonez i pavlaku ako želite.Ostavite tortu u zamrzivaču da se stegne (ne podpuno zaledi),pa skinuti foliju i seći. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru