Slana mimoza torta
Sastojci:
250 g Pavlake
250 g Majoneza
2 Srednje šargarepe
3 Kuvana jaja
5 Kiselih krastavčića
150 g Šunke
200 gr Krompira
Malo soli
1/2 Kesice želatina
Priprema:
Odvojeno skuvati jaja i povrće(krompir i šargarepu).Oljuštiti jaja kada se ohlade.Promešati pavlaku i majonez,pripremiti želatin sa 2 kašike hladne vode,pa kad se stegne otopiti ga na ringli i umešati u jaja i pavlaku.Podesiti aluminijumsku foliju.Tortu slagati tako što između svakog reda povrća,jaja ili šunke ide red pomešanog majoneza sa pavlakom ja sam ređala ovako:
Narendana šargarepa i malo soli
Majonez i pavlaka
Narendana cela jaja i malo soli
Majonez i pavlaka
Narendani kiseli krastavčići
Majonez i pavlaka
Narendana šunka
Majonez i pavlaka
Krompir i malo soli
Možete kao poslednji sloj da stavite majonez i pavlaku ako želite.Ostavite tortu u zamrzivaču da se stegne (ne podpuno zaledi),pa skinuti foliju i seći.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment