Đuveč- meso sa povrćem i pirinčem
Sastojci:
500 gr Pilećih prsa
Luk,paprika,tikvica
Paradajz
Pirinač
Grašak iz konzerve
Priprema:
Piletinu iseckati na kockice i začiniti:
Ulje,suva mešavina začina,paprika
luk seckati na kockice i pržiti 5 minuta.Dodati pileti i sve zajedno još 5 minuta propržiti.Paprike seckati na trakice i kockice i dodati u tiganj,sve izmešati.Oguliti paradajz i takođe dodati u tiganj.Ostaviti da se dinsta još 10 minuta.Tikvice seckati na kockice i dodati u tiganj kao i kuvani pirinač,ja sam dodala 100 gr pirinča.Preliti sa 200 ml vode i ostaviti da se dinsta 30 minuta na laganoj vatri.Dodajemo grašak iz konzerve te začinimo sve po ukusu.Na kraju ćemo dodati peršun i ostaviti još 10 minuta na tiganju.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment