Đuveč
Sastojci:
2 Veće glavice luka(oko350 gr)
900 gr Paprike(neka bude mesnata crvena,žuta)
2 Veća paradajza(oko 500 gr)
200-300 gr Pilećeg belog mesa
200 gr Pirinča
100 ml Ulja
100 ml Vode(može da se doda i više ako je potrebno)
Malo celerovog lišća
So po ukusu
Priprema:
Luk iseckajte pa propržite na ulju,dodajte iseckano meso.Čim meso pobeli ubacite papriku i krčkajte deset minuta.Dodajte i isečen paradajz,poklopite i ostavite opet deset minuta.Kada je povrće pustilo svoj sok,ubacite opran pirinač,vode koliko je potrebno(ne mnogo) poklopite i nastavite kuvati uz povremeno mešanje.Pirinač treba da omekša i pokupi tečnost ali jelo treba da ostane fino,sočno.Pred kraj se posoli i doda iseckano peršunovo lišće.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment