Đuveč

Sastojci: 2 Veće glavice luka(oko350 gr) 900 gr Paprike(neka bude mesnata crvena,žuta) 2 Veća paradajza(oko 500 gr) 200-300 gr Pilećeg belog mesa 200 gr Pirinča 100 ml Ulja 100 ml Vode(može da se doda i više ako je potrebno) Malo celerovog lišća So po ukusu Priprema: Luk iseckajte pa propržite na ulju,dodajte iseckano meso.Čim meso pobeli ubacite papriku i krčkajte deset minuta.Dodajte i isečen paradajz,poklopite i ostavite opet deset minuta.Kada je povrće pustilo svoj sok,ubacite opran pirinač,vode koliko je potrebno(ne mnogo) poklopite i nastavite kuvati uz povremeno mešanje.Pirinač treba da omekša i pokupi tečnost ali jelo treba da ostane fino,sočno.Pred kraj se posoli i doda iseckano peršunovo lišće. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru