Jednostavno lazanje

Sastojci: 1 Pakovanje gotovih listova za lazanje 500 g Mlevenog mesa 300 ml Pulpe od rajčice Malo kečapa,1 luk 100 ml Bflog vina 300 g Ribanog sira trapista(može i gauda ili neki drugi tvrđi sir,koji se lako riba,a fino topi) Vegeta,so,papar,talijanska mešavina začina,origano Za bešamel umak: 100 g Maslaca 4 Kašike oštrog brašna 600 ml Mleka 4 Ksšike kisele pavlake 10 g Topljenog sira So,papar,muškatni oraščić Priprema: N ulju propržiti iseckani luk,dodati meso,promešati i pržiti dok se ne razgruda i ne potamni.Dodati vino i kratko promešati.Dodati rajčicu,kečap i začine po želji pa uz povremeno mešanje oko 20 minuta.Umeđuvrenenu pripremiti bešamel umsk:otopiti maslac,dodati brašno,kratko propržiti pa uz mešanje sipati pola količine mleka.Kuvati uz mešanje žicom dok se ne počne zgušnjavati pa polako dodavati ostatak mleka.Začiniti pa kuvati dok se ne počne zgušnjavati.Tada dodati kiselu pavlaku i sir,promršati i kratko prokuvati.Umak bi trebao biti gustine otprilike malo gušće nego smesa za palačinke.U nauljenu vatrostalnu posudu izliti malo bešamela pa složiti red lista lazanja iskoristiti ih malo ako ne pašu u posudu tako da bude ravnomerno raspoređeno po dnu .Ponovo ih zaliti sa 5 kašika bešanela ,po njima rasporediti sloj mesa,posipati sirom,pa istim redosledom ponoviti ponoviti postupak.Sve zajedno preliti ostatkom bešamela,posipati sirom i kečapom pa peći u predhodno zagrejanoj prćnici na 200 stepeni oko 40 minuta dok se ne stvori lepa zlatna korica odgore. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru