Najsočinija pita sa mlevenim mesom

Sastojci: 600 g Mlevenog mesa po izboru 500 g Gotovih tankih kora 2 Glavice crnog luka Ulje za dinstanje 100 ml Ulja za premazivanje kora So,suvi začin,biber Za preliv: 4 Jaja 200 ml Jogurta 200 ml Kisele vode Peći na 200 stepeni oko 25 minuta Priprema: Luk iseckati sipati ulje u tiganj i zagrejati kada se zagreje dodati luk dinstati dok ne postane staklast ,dodati meso ,so,biber.Dinstati dok ne ispari tečnost.Umutiti: 4 jaja,posoliti dodati 200 ml kisele vode ,200 ml jogurta,malo soli i vode mutimo žicom ,dodamo jogurt.500 g Gotovih tankih kora.Nauljiti pleh dimenzije 20×30 cm u manjem plehu pita će imati lepšu visinu stavimo 2 kore da vire iznad pleha satavimo 3 kašike mesa prekriti polovinom kore premazati uljem preklopiti drugom polovinom kore premazati staviti još jednu polovinu kore premazati uljem i preklopiti staviti 3 kašike mesa stavimo opet 2 kore da možemo da preklopimo ne premazujemo koru na koju stavljamo meso postupak ponavljamo sve dok ima mesa stavimo još jednu koru premažemo i preklopimo sa završnom korom ušuškamo isečemo pitu na kocke .Prelijemo orelivom da ulje sve prozre .Razmaknite delove sečenja da lepo sve upije .Ostavite kore da upiju oko 20 minuta.Peći na 200 stepeni oko 25 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru