Posne slane šubarice
Sastojci:
200 gr Brašna
125 g Veganskog putera ili posnog margarina
75 gr Kikirikija(ako koristite slani kikiriki nemojte soliti puno)
1/2 Kašičice praška za pecivo
1/2 Kašičice soli
4 Kašike mineralne vode,ako je i dalje tvrđe testo dodajte i više vode
Za nadev:
100-120 g Mešanog povrća (šargarepa,kukuruz,grašak)možete dodati i šampinjone,suncokretove semenke,kisele krastavčiće,napravite po svom ukusu
1 Srednji krompir
2 Manja kisela krastavčića
3 Kašike posnog majoneza
1/2 Ksšičice bibera
Malo soli
1/4 Kašičice jako ljutog sosa ,po izboru
100 g Prepečenog susama
1-2 Ksšike posnog majoneza za ukrašavynje jedan listić posnog sira
Malo celera u štapićima
Par zrna graška
Priprema:
U činiju dodati za testo 125 g veganskog margarina ,75 g neslanog kokirikija,200 g brašna i pola praška za pecivo i pola kašičice soli,3 manje kašičice mineralne vode testo izmešati .U naulje pleh ispeći koru rernu zagrejati na 180 stepeni oko 20 minuta kada se prohladi vaditi kalupom.Pripremiti za nadev:
U šerpu skuvati 100 gr mešanog povrća i iseći 1 srednji krompir kuvati sve oko 10 minuta.Kada je kuvano sve lepo izblendati i dodati posnog majoneza oko 2-3 kašike ,dodati mslo bibera,ljutog sosa i još blendati napuniti u špric i filovati šubarice preklopiti jednu preko druge nsmazati okolo šubarica kada ste namazali valjate u susam i ređate na tacnu.
Ptojatno😘
Comments
Post a Comment