Posne slane šubarice

Sastojci: 200 gr Brašna 125 g Veganskog putera ili posnog margarina 75 gr Kikirikija(ako koristite slani kikiriki nemojte soliti puno) 1/2 Kašičice praška za pecivo 1/2 Kašičice soli 4 Kašike mineralne vode,ako je i dalje tvrđe testo dodajte i više vode Za nadev: 100-120 g Mešanog povrća (šargarepa,kukuruz,grašak)možete dodati i šampinjone,suncokretove semenke,kisele krastavčiće,napravite po svom ukusu 1 Srednji krompir 2 Manja kisela krastavčića 3 Kašike posnog majoneza 1/2 Ksšičice bibera Malo soli 1/4 Kašičice jako ljutog sosa ,po izboru 100 g Prepečenog susama 1-2 Ksšike posnog majoneza za ukrašavynje jedan listić posnog sira Malo celera u štapićima Par zrna graška Priprema: U činiju dodati za testo 125 g veganskog margarina ,75 g neslanog kokirikija,200 g brašna i pola praška za pecivo i pola kašičice soli,3 manje kašičice mineralne vode testo izmešati .U naulje pleh ispeći koru rernu zagrejati na 180 stepeni oko 20 minuta kada se prohladi vaditi kalupom.Pripremiti za nadev: U šerpu skuvati 100 gr mešanog povrća i iseći 1 srednji krompir kuvati sve oko 10 minuta.Kada je kuvano sve lepo izblendati i dodati posnog majoneza oko 2-3 kašike ,dodati mslo bibera,ljutog sosa i još blendati napuniti u špric i filovati šubarice preklopiti jednu preko druge nsmazati okolo šubarica kada ste namazali valjate u susam i ređate na tacnu. Ptojatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru