Savina čokoladna torta

Sastojci za koru(potrebne su dve:) 5 Jaja 5 Kašika šećera 3 Kašike brašna 2 Kašike kakaoa 100 ml Ulja Sastojci za fil: 750 ml Mleka 3 Kašike šećera 3 Kesice pudinga od čokolade 100 g Čokolade za kuvanje 167 g(3/4 margarina) 500 gKre Još 180 g Krem šlaga sa ukusom vanile 250 ml Mleka Priprema: Zagrejati rernu na 180 stepeni.Pleh dimenzije 45×35 cm obložiti pek papirom.Spojiti kakao i brašno u tanjir.Umutiti belanjca sa šećerom u čvrst sneg,dodati žumanca,brašno ikakao pa onda ulje.Sve dobro sjediniti.Masu sipati u pleh.Ispeći koru.Postupak ponoviti i pripremiti još jednu koru.Kore podeliti na dva dela.Za fil,zakuvati puding od čokolade u zašećerenom mleku.U vruć fil dodati izlomljenu čokoladu i izmešati da se čokolada otopi.Ostaviti fil da se ohladi.Ohlađen fil spoiti sa margarinom.Pa dodati krem.Krem šlag umutiti sa mlfkom.Način filovanja:kora_1/3 fila_ kora_1/3 fila_kora_1/3 fila_ kora_ krem šlag .Najbolje je da torta odstoji dva dana kako bi se kore ili fil dobro spojili. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru