Savina čokoladna torta
Sastojci za koru(potrebne su dve:)
5 Jaja
5 Kašika šećera
3 Kašike brašna
2 Kašike kakaoa
100 ml Ulja
Sastojci za fil:
750 ml Mleka
3 Kašike šećera
3 Kesice pudinga od čokolade
100 g Čokolade za kuvanje
167 g(3/4 margarina)
500 gKre
Još
180 g Krem šlaga sa ukusom vanile
250 ml Mleka
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni.Pleh dimenzije 45×35 cm obložiti pek papirom.Spojiti kakao i brašno u tanjir.Umutiti belanjca sa šećerom u čvrst sneg,dodati žumanca,brašno ikakao pa onda ulje.Sve dobro sjediniti.Masu sipati u pleh.Ispeći koru.Postupak ponoviti i pripremiti još jednu koru.Kore podeliti na dva dela.Za fil,zakuvati puding od čokolade u zašećerenom mleku.U vruć fil dodati izlomljenu čokoladu i izmešati da se čokolada otopi.Ostaviti fil da se ohladi.Ohlađen fil spoiti sa margarinom.Pa dodati krem.Krem šlag umutiti sa mlfkom.Način filovanja:kora_1/3 fila_ kora_1/3 fila_kora_1/3 fila_ kora_ krem šlag .Najbolje je da torta odstoji dva dana kako bi se kore ili fil dobro spojili.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment