Sladoled torta

Sastojci za testo: 3 Jaja 6 Kašika šećera 2 Kašičice vanilin šećera 100 g Brašna 1 Kašičica praška za pecivo Korica limuna 1 Kašičica limunovog soka 1 Kašika tople vode Pleh dimenzije 28×18 cm Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta Za kremu: 500 g Višanja 30 g Šećera 20 g Kukuruznog skroba 50 ml Vode 9 g Želatina 60 ml Hladne vode 300 g Krem sira 400 g Pavlake 60 g Šećera 100 g Bele čokolade Ostaviti u frižideru 4 sata Priprema: U činiju umutiti 3 jaja dodati 90 g šećera,1 kašičicu vanilin šećera mutiti dok ne postane penasto u činiju sa brašnom izmešati 1 kašičicu praška za pecivo postepeno dodati u smesu i mešati žicom izrendati koricu limuna i 1 kašiku soka od limuna ,1 kašiku tople vode izmešamo sve sipamo u pleh i pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta.U tiganj sipamo 300 g višanja stavimo na ringlu i dodamo 2 kašike šećera mešamo do ključanja u posebnu činiju sipamo 2 kašike kukuruznog skroba ,3 kašike vode izmešamo kašikom i sipamo preko višanja kuvamo još 5 minuta mešajući višnje sipamo u činiju i prekrijemo providnom folijom ostavimo da se hladi kolač izvadimo iz rerne pustimo da se hladi izvadimo koru iz pleha presečemo na dva dela u činiju sipamo 3 kašike žrlatina i 4 kašike vode izmešamo ostavimo 5 minuta dodamo 300 g sira i 2 šolje pavlake ,4 ksšike šećeraizmutimo mikserom u činiju izradimo 100 g bele čokolade i 1/4 pavlake zagrejemo da se čokolada istopi izmešamo i sipamo u smesu rastvoriti i dodati želatin mutiti još mikserom i preliti preko kore naneti višnje preko višanja opet smesu višnje smesu poravnamo i stavimo odgore koru pospemo šećerom u prahu i sečemo. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru