Sladoled torta
Sastojci za testo:
3 Jaja
6 Kašika šećera
2 Kašičice vanilin šećera
100 g Brašna
1 Kašičica praška za pecivo
Korica limuna
1 Kašičica limunovog soka
1 Kašika tople vode
Pleh dimenzije 28×18 cm Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta
Za kremu:
500 g Višanja
30 g Šećera
20 g Kukuruznog skroba
50 ml Vode
9 g Želatina
60 ml Hladne vode
300 g Krem sira
400 g Pavlake
60 g Šećera
100 g Bele čokolade
Ostaviti u frižideru 4 sata
Priprema:
U činiju umutiti 3 jaja dodati 90 g šećera,1 kašičicu vanilin šećera mutiti dok ne postane penasto u činiju sa brašnom izmešati 1 kašičicu praška za pecivo postepeno dodati u smesu i mešati žicom izrendati koricu limuna i 1 kašiku soka od limuna ,1 kašiku tople vode izmešamo sve sipamo u pleh i pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta.U tiganj sipamo 300 g višanja stavimo na ringlu i dodamo 2 kašike šećera mešamo do ključanja u posebnu činiju sipamo 2 kašike kukuruznog skroba ,3 kašike vode izmešamo kašikom i sipamo preko višanja kuvamo još 5 minuta mešajući višnje sipamo u činiju i prekrijemo providnom folijom ostavimo da se hladi kolač izvadimo iz rerne pustimo da se hladi izvadimo koru iz pleha presečemo na dva dela u činiju sipamo 3 kašike žrlatina i 4 kašike vode izmešamo ostavimo 5 minuta dodamo 300 g sira i 2 šolje pavlake ,4 ksšike šećeraizmutimo mikserom u činiju izradimo 100 g bele čokolade i 1/4 pavlake zagrejemo da se čokolada istopi izmešamo i sipamo u smesu rastvoriti i dodati želatin mutiti još mikserom i preliti preko kore naneti višnje preko višanja opet smesu višnje smesu poravnamo i stavimo odgore koru pospemo šećerom u prahu i sečemo.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment