Torta od jagoda sa pudingom od vanile- veoma kremastom,veoma ukusno

Sastojci: Dimenzija pleha (24×37 cm). 150 gr Šećera,3 jaja 70 ml Ulja 170 gr Brašna 70 ml Penušave narandže sode 2 Kašičice praška za pecivo 700 ml Mleka 2 Kesice pudinga od vanile(po 37 g) 100 g Šećera 450 g Krem- freša (pavlake ili krem sira)Pekmez od jagoda Oko 1 kg Prepolovljenih jagoda 2 Pakovanja crvenog želea za tortu 500 ml Vode 100 gr Šećera Priprema: U činiju dodamo 3 jaja ,150 gr Šećera mutimo mikserom dok ne postane kremasto zatim dodamo 70 ml ulja,170 gr brašna ,2 kašičice praška za pecivo mutimo dodamo 70 ml gazirane narandže kratko promešati .Smesu sipati u nauljen pleh lepo poravnati peći na 180 stepeni oko 20-25 minuta.U činiju sipati 700 ml mleka promešati 2 kesice pudinga od vanile .Zagrejati ostatak mleka čim se mleko zagreje dodati 100 gr šećera i promešati čim mleko provri dodati razmućen puding od vanile stalno mešati isključiti ringlu .Ostaviti da se ohladi povremeno mešajući.U puding dodajemo 450 g krem sira mutimo mikserom .Malo ohlađenu tortu premažemo džemom od jagoda .Na vrh premažemo fil od pudinga od vanile .Dobro razmažite tako da svuda bude ista količina fila.Preko torte poređamo oko 1 kg prepolovljenih jagoda. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru