Torta od jagoda sa pudingom od vanile- veoma kremastom,veoma ukusno
Sastojci:
Dimenzija pleha (24×37 cm).
150 gr Šećera,3 jaja
70 ml Ulja
170 gr Brašna
70 ml Penušave narandže sode
2 Kašičice praška za pecivo
700 ml Mleka
2 Kesice pudinga od vanile(po 37 g)
100 g Šećera
450 g Krem- freša (pavlake ili krem sira)Pekmez od jagoda
Oko 1 kg Prepolovljenih jagoda
2 Pakovanja crvenog želea za tortu
500 ml Vode
100 gr Šećera
Priprema:
U činiju dodamo 3 jaja ,150 gr Šećera mutimo mikserom dok ne postane kremasto zatim dodamo 70 ml ulja,170 gr brašna ,2 kašičice praška za pecivo mutimo dodamo 70 ml gazirane narandže kratko promešati .Smesu sipati u nauljen pleh lepo poravnati peći na 180 stepeni oko 20-25 minuta.U činiju sipati 700 ml mleka promešati 2 kesice pudinga od vanile .Zagrejati ostatak mleka čim se mleko zagreje dodati 100 gr šećera i promešati čim mleko provri dodati razmućen puding od vanile stalno mešati isključiti ringlu .Ostaviti da se ohladi povremeno mešajući.U puding dodajemo 450 g krem sira mutimo mikserom .Malo ohlađenu tortu premažemo džemom od jagoda .Na vrh premažemo fil od pudinga od vanile .Dobro razmažite tako da svuda bude ista količina fila.Preko torte poređamo oko 1 kg prepolovljenih jagoda.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment