Badem torta

Sastojci: 12 Jaja 500 g Šećera 190 gr Čokolade 350 gr Badema 1 Vanilin šećer 1 Kašika oštrog brašna 300 ml Mleka 250 ml Tečnog šlaga Šlag za ukrašavanje Đžem od kajsije 250 g Putera i limun Priprema: U činiju dodati belanjca i umutiti sa 150 g šećera,malo limunovog soka,100 g mlevenih pečenih badema sve lepo promešati smesu sipati u pleh obložen pek papirom i peći na 170 stepeni oko 20 minuta.Ostaviti koru da se ohladi.U činiju dodati žumanca ,2 kocke čokolade izrendati u žumanca dodati šećer i umutiti dodati čokoladu,100 g pečenih mlevenih badema izmešati dodati belanjca amesu sipamo u pleh i pečemo na 180 stepeni oko 15 minuta ostaviti koru da se ohladi.Umutiti predhodna žumanca sa šećerom i vanilin šećerom ,dodati malo oštrog brašna i malo mleka .Ostatak mleka sipamo u šerpu i stavljamo da provri kada provri sipamo pripremljenu smesu ostaviti da se dobro ohladi.U šerpu sipati 250 ml Tečnog šlaga da se zagreje netreba da provri,150 g crne čokolade mešati da se istopi i ostaviti da se prohladi.Umutiti puter pa dodati fil ,150 grbmlevenih pečenih badema i malo ekstrakta od vanile.Kore podeliti na 3 dela .Staviti na tacnu tamnu koru pa premazati džemom od kajsija pa premazati filom preklopiti belom korom pa stavljamo istopljenu čokoladu i ponsvljamo postupak dok ne potrošimo kore i fil .Stavimo čokoladni fil i ostaviti u frižider da se lepo stegne. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru