Lenja pita sa jabukama

Sastojci za fil: 1,5 kg Jabuk 200 gr Šećera 5 g Cimeta Kora: 700 gr Brašna 1 Prašak za pecivo 250 gr Margarina 2 Jaja 200 gr Šećera 250 g Kisele pavlake Priprema: Jabuke oljuštiti i izrendati dodati u činiju da skuvamo dodamo 200 g šećera promešamo i kuvamo dok ne idpari tečnost iz jabuka,5 g cimeta.Dok se fil kuva za to vreme ćemo napraviti koru.Umutimo 2 jaja,šećer,pavlaku,brašno,prašak za pecivo i mesimo dodamo margarin i mesimo još malo rukom podelimo testo na dva dela prekrijemo folijom i ostavimo u frižider da odstoji oko 10-15 minuta.Testo razvući koliki je pleh staviti koru u pleh i staviti sav fil ponoviti isti postupak i sa drugom koromstavite preko jabuka i pečete na 180 stepeni oko 10 minuta .Kada je pita pečena krajeve odstraniti i seći na kockice i ređati na tacnu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru