Letnji beli kolač

Sastojci: 500 g Mlevenog petit keksa 200 g Margarina ili maslaca 200 ml Mleka Krema: 600 ml Mleka 2 Pudinga od vanile 4 Kašike šećera 300 ml Slatke pavlake za šlag Šlag za slaganje: 150 ml Pavlake za šlag Dekoracija: 150 g Bele čokolade 150 ml Pavlake za šlag Priprema: Prvo pripremite fil da se hladi dok pripremate ostalo.U činiju pomešajte puding od vanile,šećer i 200 ml mleka.Preostalo mlrko sipajte u šerpu i stavite kuvati.Kada provri sipajte umućeni puding.Sve zajedno vrattie i kuvajte.Vrući fil vratite u činiju prekrijte providnom folijom i ostavite da se hladi.Za to vreme pripremite podlogu: U veću činiju dodajte mleveni keks i u sredinu napravite udubljenje.Nastaviti dodavati istopljeni margarin i mleko.Sastojke pomešajte,a zatim rukom nastavite sjedinjavati.Pripremljenu smesu prstima rasporedite na dno kalupa 21×36 cm.Podlogu stavite u frižider dok fil ne bude gotov.Nakon što se fil ohladi dklonite foliju,te je izradite mikserom.Posebno izmutite pavlaku za šlag.Pripremljen šlag dodajte u fil i sve sjedinite.Fil rasporedite preko podloge i stavite u frižider.Izradite pavlaku za šlag i rasporedite preko ohlađenog fila,stavite u frižider.Za dekoraciju preko bele čokolade iskidane ili u kspljicama prelijte pavlakom za šlag.Otopite na pari.Kada se ohladi rasporedite na kolač.Sve zajedno vratite u frižider da se kolač stegne i ohladi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru