Letnji beli kolač
Sastojci:
500 g Mlevenog petit keksa
200 g Margarina ili maslaca
200 ml Mleka
Krema:
600 ml Mleka
2 Pudinga od vanile
4 Kašike šećera
300 ml Slatke pavlake za šlag
Šlag za slaganje:
150 ml Pavlake za šlag
Dekoracija:
150 g Bele čokolade
150 ml Pavlake za šlag
Priprema:
Prvo pripremite fil da se hladi dok pripremate ostalo.U činiju pomešajte puding od vanile,šećer i 200 ml mleka.Preostalo mlrko sipajte u šerpu i stavite kuvati.Kada provri sipajte umućeni puding.Sve zajedno vrattie i kuvajte.Vrući fil vratite u činiju prekrijte providnom folijom i ostavite da se hladi.Za to vreme pripremite podlogu:
U veću činiju dodajte mleveni keks i u sredinu napravite udubljenje.Nastaviti dodavati istopljeni margarin i mleko.Sastojke pomešajte,a zatim rukom nastavite sjedinjavati.Pripremljenu smesu prstima rasporedite na dno kalupa 21×36 cm.Podlogu stavite u frižider dok fil ne bude gotov.Nakon što se fil ohladi dklonite foliju,te je izradite mikserom.Posebno izmutite pavlaku za šlag.Pripremljen šlag dodajte u fil i sve sjedinite.Fil rasporedite preko podloge i stavite u frižider.Izradite pavlaku za šlag i rasporedite preko ohlađenog fila,stavite u frižider.Za dekoraciju preko bele čokolade iskidane ili u kspljicama prelijte pavlakom za šlag.Otopite na pari.Kada se ohladi rasporedite na kolač.Sve zajedno vratite u frižider da se kolač stegne i ohladi.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment