Mantije sa mlevenim mesom

Sastojci za testo(3 jufke) 800 g Brašna tip 500 450 ml Mlake vode 1 Supena kašika soli Zamesiti testo koje ostavimo da odstoji oko 30 minuta da odstoji pre razvijanjy. Fil: 1000 g Mlevenog mesa-junetine 50 ml Ulja 70 ml Hladne vode 2 Glavice crnog luka 1 Supeny kašika soli Malo bibera Za premazivanje: 150 g Maslaca 50 ml Ulja Preliv po želji: 200 ml Jogurta 3-4 Čena belog luka So po želji Priprema: U činiju dodati 800 g brašna(tip500),450 ml mlake vode,1 kašičica soli.Testo prekriti providnom folijom i ostaviti oko 30 minuta da odstoji na sobnoj temperaturi.Nakon toga spremno je za oblikovanje jufki.Prebaciti testo na radnu površinu i podeliti na 3 jufke.Oblikovati jufke ili kore .Jufke ostaviti da odstoje oko 15 minuta.Za to vreme pripremati fil: U činiju dodati seckani luk,začine,vodu mleveno meso smesu lepo izmešati rukom da se sve lepo spoji .Otopiti 150 g Maslaca,50 ml ulja.Sledi priprema mantija jufke razviti oklagijom preko stola rastynjiti što više premazati maslacem i rasporedimo smesu kso za pripremu burekauvijamo kao rolat i ređamo u pleh premazan maslacem mantije seći oblikovati .Peći u rerni na 250 stepeni oko 25-30 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru