Mantije sa mlevenim mesom
Sastojci za testo(3 jufke)
800 g Brašna tip 500
450 ml Mlake vode
1 Supena kašika soli
Zamesiti testo koje ostavimo da odstoji oko 30 minuta da odstoji pre razvijanjy.
Fil:
1000 g Mlevenog mesa-junetine
50 ml Ulja
70 ml Hladne vode
2 Glavice crnog luka
1 Supeny kašika soli
Malo bibera
Za premazivanje:
150 g Maslaca
50 ml Ulja
Preliv po želji:
200 ml Jogurta
3-4 Čena belog luka
So po želji
Priprema:
U činiju dodati 800 g brašna(tip500),450 ml mlake vode,1 kašičica soli.Testo prekriti providnom folijom i ostaviti oko 30 minuta da odstoji na sobnoj temperaturi.Nakon toga spremno je za oblikovanje jufki.Prebaciti testo na radnu površinu i podeliti na 3 jufke.Oblikovati jufke ili kore .Jufke ostaviti da odstoje oko 15 minuta.Za to vreme pripremati fil: U činiju dodati seckani luk,začine,vodu mleveno meso smesu lepo izmešati rukom da se sve lepo spoji .Otopiti 150 g Maslaca,50 ml ulja.Sledi priprema mantija jufke razviti oklagijom preko stola rastynjiti što više premazati maslacem i rasporedimo smesu kso za pripremu burekauvijamo kao rolat i ređamo u pleh premazan maslacem mantije seći oblikovati .Peći u rerni na 250 stepeni oko 25-30 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment