Medena pita- kremaste kocke sa grizom

Sastojci za kore: 1 Kašika(50g) masti 100 g Rastopljenog meda 2 Jajeta 4 Kašike mleka 200 g Šećera 1 Kašičica sode bikarbone 500 g Brašna Pola kašičice karanfilčića Za fil: 1 L Mlfka 250 g Šećera 150 g Griza 2 Vanilin šećera 250 g Putera Kora od 1 Limuna Glazura za čokoladu: 100 g Šećera 200 g Čokolade 100 ml Mleka 1 Kašičica putera Priprema: Kore: Mast mylo umutiti.Dodati sve dobro i umesiti kore.Podeliti na tri dela,skružiti i ostaviti da se malo odmore.Razvući oklagijom koru na dimenziju 36×24 cm,i stavite na podmazanu tepsiju pa peći na 150 stepeni oko 10 minuta.Koru ostaviti na tepsiju da se malo prohladi ,pa je prebaciti na rešetku da se skroz ohladi.Tako napraviti drugu i treću koru.Fil: Mleko stavite da provri,dodati šećer i vanilin šećer pa polako zakuvati griz.Kuvati griz oko 5 minuta,da se lepo skuva i da bude gust,pa ohladiti.Penasto umutiti puter pa mu dodavati kašiku po kašiku kuvanog griza uz stalno mućenje.Dodati i narendanu koru limuna pa mutiti dok fil ne postane ujednačen i penast,što može da traje i desetak minuta.Glazura od čokolade: Staviti mleko da provei,dodati šećer i čokoladu i na jako laganoj vatri da se otopi.Skloniti sa šporeta pa dodati puter.Prohladiti malo. Slaganje: Staviti na tepsiju jednu koru,polovinu fila,drugu koru,polovinu fila,treću koru i preliti odozgo glazurom.Ostaviti pitu na hladnom mestu bar preko noći pre sečenja.Obseći krajeve pa seći kocke ili rombove i slagati na tacnu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru