Najbolja medena pita sa filom od griza
Sastojci:
450 g Brašna
150 g Smeđeg šećera
3 Ravne kašike masti ili 50 g putera
3 Kašike mleka
3 Kašike meda po izboru
1 Mala kašičica sode bikarbone
1 Jaje
Fil:
500 ml Mleka
120 gr Šećera
1 Vanilin šećer
5 Punih kašika griza
175 g Putera
Glazura od čokolade:
185 gr Čokolade
55 ml Ulja
Priprema:
U šerpu dodati 1 jaje,3 kašike meda,150 g smeđeg šećera,3 kašike masti,3 kašike mleka,1 kašičica sode bikarbone sve sastojke istopiti .Šerpu skloniti sa ringle i dodati 450 gr brašna sve lepo sjediniti dok ne postane testo još malo rukama izmesiti podeliti na 4 dela i praviti 4 kore .Peći kore na prevrnutom plehu na 180 stepeni dok se kore peku za to vreme pripremiti fil.U šerpu sipati mleko,120 g šećera,1 vanilin šećer kada mleko provri sipati izmućen griz mešati dok ne počne da se zgušnjava dobro ohladiti .Izmiksati puter i dodavati fil.Filovati prvu koru premazati koru sa mlekom i rumom radi ukusa premazati fil preko staviti drugu koru premazati i staviti treću koru i treći fil pa četvrtu koru premazati mlekom i preliti glazurom od čokolade.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment