Najbolja medena pita sa filom od griza

Sastojci: 450 g Brašna 150 g Smeđeg šećera 3 Ravne kašike masti ili 50 g putera 3 Kašike mleka 3 Kašike meda po izboru 1 Mala kašičica sode bikarbone 1 Jaje Fil: 500 ml Mleka 120 gr Šećera 1 Vanilin šećer 5 Punih kašika griza 175 g Putera Glazura od čokolade: 185 gr Čokolade 55 ml Ulja Priprema: U šerpu dodati 1 jaje,3 kašike meda,150 g smeđeg šećera,3 kašike masti,3 kašike mleka,1 kašičica sode bikarbone sve sastojke istopiti .Šerpu skloniti sa ringle i dodati 450 gr brašna sve lepo sjediniti dok ne postane testo još malo rukama izmesiti podeliti na 4 dela i praviti 4 kore .Peći kore na prevrnutom plehu na 180 stepeni dok se kore peku za to vreme pripremiti fil.U šerpu sipati mleko,120 g šećera,1 vanilin šećer kada mleko provri sipati izmućen griz mešati dok ne počne da se zgušnjava dobro ohladiti .Izmiksati puter i dodavati fil.Filovati prvu koru premazati koru sa mlekom i rumom radi ukusa premazati fil preko staviti drugu koru premazati i staviti treću koru i treći fil pa četvrtu koru premazati mlekom i preliti glazurom od čokolade. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru