Pileća bela čorba
Sastojci:
1 Manja glavica crnog luka
3 Šargarepe
250 g Pilećeg mesa
1 Kocka za supu
3 Krompira
1500 ml Vode
Začini:suvi začin,biber,celer,peršun
Za belu hladnu zapršku:
2 Ksšike brašna
2 Ksšike maslinovog ulja
1 Žumance
2 Ksšike pavlake
50 ml Vode
Priprema:
U šerpu zagrejati malo maslinovog ulja.Dodati 1 msnju glavicu iseckanog crnog luka.Propržiti luk a zati dodati 3sitno iseckane ili rendane šargarepe.Kratko prodinstati a zatim dodati 250 g n kockice iseckynog pilfćeg mesa.Sve dinstati na tihoj vatri.Kada se sastojci malo ptodinstaju dodati 1 kocku za supu i razbiti je mešajući.Zatim je potrebno dodati oko 1000 ml vode,kuvati 1-2 minuta a zatim dodati 3 krompira iseckanog na kockice.Promešati a zatim poklopiti i ostaviti da se kuva nekih 40 minuta.Za to vreme potrebno je pripremiti smesu za hladnu zapršku.U posudu dodati 2 ksšike brašna,malo maslinovog ulja (oko 2 kašike),1 žumance,2 kašike pavlake i 50 ml vode.Smesa za zapršku je spremna.Kada je povrće i meso kuvano 40 minuta,odklopite šerpu,dodati 1,5 kašičicu suvog začina uz konstantno mešanje postepeno dodavati smesu za zapršku .Dodati i začine po želji.Ja sam dodala malo bibera,sušenog celera i peršuna.Promršati i ostaviti da čorba proključa.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment