Pileća bela čorba

Sastojci: 1 Manja glavica crnog luka 3 Šargarepe 250 g Pilećeg mesa 1 Kocka za supu 3 Krompira 1500 ml Vode Začini:suvi začin,biber,celer,peršun Za belu hladnu zapršku: 2 Ksšike brašna 2 Ksšike maslinovog ulja 1 Žumance 2 Ksšike pavlake 50 ml Vode Priprema: U šerpu zagrejati malo maslinovog ulja.Dodati 1 msnju glavicu iseckanog crnog luka.Propržiti luk a zati dodati 3sitno iseckane ili rendane šargarepe.Kratko prodinstati a zatim dodati 250 g n kockice iseckynog pilfćeg mesa.Sve dinstati na tihoj vatri.Kada se sastojci malo ptodinstaju dodati 1 kocku za supu i razbiti je mešajući.Zatim je potrebno dodati oko 1000 ml vode,kuvati 1-2 minuta a zatim dodati 3 krompira iseckanog na kockice.Promešati a zatim poklopiti i ostaviti da se kuva nekih 40 minuta.Za to vreme potrebno je pripremiti smesu za hladnu zapršku.U posudu dodati 2 ksšike brašna,malo maslinovog ulja (oko 2 kašike),1 žumance,2 kašike pavlake i 50 ml vode.Smesa za zapršku je spremna.Kada je povrće i meso kuvano 40 minuta,odklopite šerpu,dodati 1,5 kašičicu suvog začina uz konstantno mešanje postepeno dodavati smesu za zapršku .Dodati i začine po želji.Ja sam dodala malo bibera,sušenog celera i peršuna.Promršati i ostaviti da čorba proključa. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru