Švedske mesne kuglice
Sastojci:
700-800 g Mlevenog mesa (80%goveđeg,20%svinjskog)
120 g Luka
1 Čen belog luka
1 Kašičica soli
Pola kašičice bibera
60 g Hlebnih mrvica
1 Jaje
3 Kašike ulja za prženje
Sos:
40 gr Putera
15 gr Brašna
250 ml Goveđe supe
1 Kašika senfa
2 Kašike soja sosa
So,biber
150 ml Pavlake za kuvanje
Priprema:
Sitno iseckati 120 g crnog luka,1 čen belog luka,1 kašičicu soli,pola kašičice papra,,60 g hlebnih mrvica,1 jaje sve to lepo izmešati sa mlevenim mesom .Natiganju otopiti puter.Kuglice ređati u pleh obložen pek papurom prekriti folijom i ostaviti 1-2 sata u frižideru da se ohlade.Na tiganju zagrejati ulje i ređati kuglice .Pržiti 10-12 minuta okrećati da porumene sa jedne i druge strane vaditi ih u činiju prekriti folijom i zapeći u rerni na 180-20 stepeni oko 35-40 minuta.Pripremamo sos:
Na tiganju istopiti 40 gr maslaca,15 gr brašna pržiti na srednjoj vatri oko 2 minute sipati 250 ml supe ,1 kašiku senfa ,2 kašike sojinog umaka ,posolite i pobiberite i smanjite na laganoj vatri.Dodajte 150 ml pavlake za kuvanje mešajte 1-2 minuta .Kuglice poređati na tanjir i posuti sosom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment