Švedske mesne kuglice

Sastojci: 700-800 g Mlevenog mesa (80%goveđeg,20%svinjskog) 120 g Luka 1 Čen belog luka 1 Kašičica soli Pola kašičice bibera 60 g Hlebnih mrvica 1 Jaje 3 Kašike ulja za prženje Sos: 40 gr Putera 15 gr Brašna 250 ml Goveđe supe 1 Kašika senfa 2 Kašike soja sosa So,biber 150 ml Pavlake za kuvanje Priprema: Sitno iseckati 120 g crnog luka,1 čen belog luka,1 kašičicu soli,pola kašičice papra,,60 g hlebnih mrvica,1 jaje sve to lepo izmešati sa mlevenim mesom .Natiganju otopiti puter.Kuglice ređati u pleh obložen pek papurom prekriti folijom i ostaviti 1-2 sata u frižideru da se ohlade.Na tiganju zagrejati ulje i ređati kuglice .Pržiti 10-12 minuta okrećati da porumene sa jedne i druge strane vaditi ih u činiju prekriti folijom i zapeći u rerni na 180-20 stepeni oko 35-40 minuta.Pripremamo sos: Na tiganju istopiti 40 gr maslaca,15 gr brašna pržiti na srednjoj vatri oko 2 minute sipati 250 ml supe ,1 kašiku senfa ,2 kašike sojinog umaka ,posolite i pobiberite i smanjite na laganoj vatri.Dodajte 150 ml pavlake za kuvanje mešajte 1-2 minuta .Kuglice poređati na tanjir i posuti sosom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru