Torta sa preko keksom
Sastojci:
6 Jaja+3 žumanca
220 g Šećera
12 Kašika beašna
2 Kašike kakao praha
400 ml Mleka
1 Kašika gustina
1 Puding od vanile
1 Vanilin šećer
5 gr Želatina
20 gr Margarina
Vanila ekstrakt
250 ml Tečnog šlaga
100 g Bele čokolade
100 g Mlečne čokolade
20 Komada oreo keksa i šlaga
Priprema:
U činiju dodati 3 žumanca umutiti sa 4 kašike šećera i 1 vanilin šećer ,1 puding sa ukusom vanile,1 kašiku gustina ,malo mleka .U mleko koje vri dodati pripremljenu smesu i kuvamo dok se ne zgusne na laganoj temperaturi dodati 20 g margarina mešati dok se ne istopi prebaciti u drugu činiju i prekriti providnom folijom da se ohladi.Uključiti rernu na 180 stepeni nauljiti pleh i obložiti pek papirom.Praviti smesu od belanjaca umutiti sa 2 kašike šećera ,dodati žumanca,2 kašike brašna ,2 kašike kakaoa,1/2 kašičice praška za pecivo lagano promešati i sipati smesu u pleh .Pripremamo još jednu koru od belanjaca,2 kašike šećera,2 žumanca,4 kašike brašna,1/2 praška za pecivo i lagano promešamo sipamo smesu u pleh i pečemo oko 10 minuta na 180 stepeni .Za preliv kore prokuvati oko 50 ml vode ,50 ml mleka,1 kašiku šećera,ekstrakt vanile sve izmešati kratko prokuvati i ostaviti da se ohladi .5 g želatina preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.100 g bele čokolade ,100 g mlečne crne čokolade istopiti u mikrotalasnoj možete i na pari oreo keks usitniti u činiji .U ohlađen fil dodajemo želatin i umućen šlag dodajemo u fil.Fil sam podelila na dva dela u jedan deo dodajem istopljenu belu čokoladu i oreo keks u drugi deo dodajem istopljenu mlečnu crnu čokoladu i prelivam trećinom preliva stavljam fil sa oreo keksom pa žutu koru koju natopim sa drugom trećinom preliva premazujem fil sa mlečnom čokoladom stavljam tamnu koru prelijem sa ostatkom preliva i ostavimo u frižider da se dobro stegne .Umućenim šlagom ću premazati celu tortu i vratiti malo u frižider.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment