Kolač mekan kao duša topi se u ustima
Sastojci za biskvit:
7 Belanjska
5 Žumanjaka
120 g Šećera
60 g Brašna
20 g Kakaoa
6 Kašika vode sobne temperature
1 Kašika praška za pecivo
Za fil:
1 L Mleka
180 g Griza
130 g Šećera
4 Vanilin šećera
2 Žumanjka
250 g Margarina ili maslyc
Za dekoraciju:
200 g Mlrčne čokolade
150 ml Pavlake za šlag
Priprema:
U činiju dodati 2 žumanjka,4 vanilin šećera,te ih izraditi dodati 130 g šećera,180 g griza prelite sa 200 ml mleka.Sve sjedinite.U šerpu sipajte 800 ml mleka stavite da se kuva.Kada prokuva sklonite sa strane i sipajte pripremljene sastojke sve zajedno vratite kuvati.Sipajte u činiju prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.Za biskvit:60 g brašna,1 kašiku praška za pecivo i pomešajte dodati 20 g kakao .U drugu činiju dodati 7 belanjaca te ih izraditi u čvrst sneg.Izraditi 5 žumanaca sa 120 g šećera.Sastojke izraditi mikserom.Dodajte 6 kašika vode sobne temperature i još kratko miksajte.Dodajte pripremljene sastojke i sve zajedno sjedinite.Dodajte pripremljene belanjke i sve sjedinite špatulom.Nauljiti pleh obložen pek papirom i sipati smesu peći na 180 stepeni oko 35-40 minuta.Biskvit ostavite da se ohladi.Ohlađenu kremu sklonite foliju izradite još malo mikserom i dodajte 250 gr margarina ili maslaca sobne temperature sve dobro sjedinite mokserom.Gotov fil rasporedite preko biskvita razmažite.Za dekoraciju:200 g mlfčne čokolade ,150 ml pavlake za šlag istopite i prelijte preko fila.Kolač stavite u frižider da se stegne .
Prijatno😘
Comments
Post a Comment