Kolač mekan kao duša topi se u ustima

Sastojci za biskvit: 7 Belanjska 5 Žumanjaka 120 g Šećera 60 g Brašna 20 g Kakaoa 6 Kašika vode sobne temperature 1 Kašika praška za pecivo Za fil: 1 L Mleka 180 g Griza 130 g Šećera 4 Vanilin šećera 2 Žumanjka 250 g Margarina ili maslyc Za dekoraciju: 200 g Mlrčne čokolade 150 ml Pavlake za šlag Priprema: U činiju dodati 2 žumanjka,4 vanilin šećera,te ih izraditi dodati 130 g šećera,180 g griza prelite sa 200 ml mleka.Sve sjedinite.U šerpu sipajte 800 ml mleka stavite da se kuva.Kada prokuva sklonite sa strane i sipajte pripremljene sastojke sve zajedno vratite kuvati.Sipajte u činiju prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.Za biskvit:60 g brašna,1 kašiku praška za pecivo i pomešajte dodati 20 g kakao .U drugu činiju dodati 7 belanjaca te ih izraditi u čvrst sneg.Izraditi 5 žumanaca sa 120 g šećera.Sastojke izraditi mikserom.Dodajte 6 kašika vode sobne temperature i još kratko miksajte.Dodajte pripremljene sastojke i sve zajedno sjedinite.Dodajte pripremljene belanjke i sve sjedinite špatulom.Nauljiti pleh obložen pek papirom i sipati smesu peći na 180 stepeni oko 35-40 minuta.Biskvit ostavite da se ohladi.Ohlađenu kremu sklonite foliju izradite još malo mikserom i dodajte 250 gr margarina ili maslaca sobne temperature sve dobro sjedinite mokserom.Gotov fil rasporedite preko biskvita razmažite.Za dekoraciju:200 g mlfčne čokolade ,150 ml pavlake za šlag istopite i prelijte preko fila.Kolač stavite u frižider da se stegne . Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru