Med torta sa malinama/neverovatno ukusna

Sastojci za kore: 150 g Maslaca 200 g Šećera 3 Kašike meda 2 Jaja 1 Kašičica sode bikarbone 480 gr Brašna(+20 g zavisi od brašna) Fil: 800 g Kisele pavlake20% 150 gr Šećera u prahu 100 g Kristal šećera 300-350 g Malina Priprema: U činiju dodati 150 gr maslaca,200 g šećera,3 kašike meda zagrejati na nižoj temperaturi da se istopi maslac i šećer.1 kašičicu sode bikarbone .Prebacite u drugu činiju dodajte 2 jajauz neprestalno i brzo mešanje.Polako dodajte 480 gr brašna(+20 g)testo stavite u zamrzivač oko 20 minuta.Podeliti na 6 jednakih delova.Oblikovati kore izbockati viljuškom i peći na 180 stepeni oko 5-6 minuta.Ponavljati isti postupak od dela kore ostavljati za posipati .U činiju dodati 180 g kisele pavlake,150 g šećera u prahu,100 g kristal šećera.Lepo sjedinite .Na koru naneti 4 kašike fila.300-350 g zamrznutih malina podeliti na pet delova oko 20 malina u 1 deo.Sitno iseckajte.Pospite po filu stavite drugu koru naneti fil pa maline koru maline koru pa premazati tortu celu pavlakom i izmrvite ostatak korica i pospite po torti. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru