Najukusniji i brži način pripreme pilećim prsa
Sastojci:
2 Luka
1 Kašičica soli
1 Kašičica šećera
600 g Pilećih prsa
2 Kašike majoneza
2 Kašike pavlake
2 Čena brlog luka
1 Kašičica soli
1 Kašičica mlevenog crnog bibera
1 Kašičica origana
1 Čaša tople vode
200 g Tvrdog sira
Priprema:
Pileća prsa iseći po dužini dodati u činiju posuti biberom ,soli,origanom izmešati rukom ostaviti u frižider da se hladi oko 25 minuta.Za to vreme ise kati crni luk dodati u činiju ,posoliti i sipati 1 čašu vode .Ostaviti da se ohladi oko 15 minuta.Luk poređati u vatrostalni pleh pa preko poređati pileće meso .Umutiti 2 kašike pavlake,2 kašike majoneza ,biber,beli luk izmešati i posuti po mesu poravnati i posuti sa lukom pa poređati opet meso pa fil od pavlake i majoneza narendati 200 g tvrdog sira posuti i staviti da se peče na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Posuti seckanim peršunom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment