Patlidžan u turskom stilu
Sastojci:
2 Patlidžana
3 Glavice luka
200 g Čeri paradajza
1 Paprika
2 Čena belog luka
Sir po ukusu
Peršun
Maslinovo ulje
So,biber,paprika
Priprema:
2 Patlidžana iseći na krugove posoliti i ostaviti patlidžan 10-15 minuta.Iseckati3 glavice luka ,1 papriku.Patlidžan poređati u pleh obložen pek papirom ,posuti biberom i staviti da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta.Sipati ulje u tiganj dodati luk i dinstati,dodati papriku .Iseckati 200 g čeri paradajza dodati na luk i papriku i sve zajedno dinstati .Iseckati peršun i beli luk ,maslinovo ulje,so izmešati.Nauljiti vatrostalni pleh i poređati patlidžan posuti sa peršunom i smesom od paprike i paradajza opet tako red patlidžana peršuna,paprike i paradajza završni red patlidžana i smesa odozgo posuti rendani sir .Peći na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment