Patlidžan u turskom stilu

Sastojci: 2 Patlidžana 3 Glavice luka 200 g Čeri paradajza 1 Paprika 2 Čena belog luka Sir po ukusu Peršun Maslinovo ulje So,biber,paprika Priprema: 2 Patlidžana iseći na krugove posoliti i ostaviti patlidžan 10-15 minuta.Iseckati3 glavice luka ,1 papriku.Patlidžan poređati u pleh obložen pek papirom ,posuti biberom i staviti da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta.Sipati ulje u tiganj dodati luk i dinstati,dodati papriku .Iseckati 200 g čeri paradajza dodati na luk i papriku i sve zajedno dinstati .Iseckati peršun i beli luk ,maslinovo ulje,so izmešati.Nauljiti vatrostalni pleh i poređati patlidžan posuti sa peršunom i smesom od paprike i paradajza opet tako red patlidžana peršuna,paprike i paradajza završni red patlidžana i smesa odozgo posuti rendani sir .Peći na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru